Åben høring om tilkøbsydelser på ældreområdet
Udvalg: Ældreudvalget
Mødedato: 28-08-2024
Starttidspunkt: 09.30
Sluttidspunkt: 11.30
Lokale: 1-133
Folketingets Ældreudvalg inviterer til åben høring om tilkøbsydelser på ældreområdet. Høringen finder sted onsdag den 28. august kl. 09:30-11:30 i værelse 1-133 på Christiansborg.

Tilkøbsydelser har med frikommuneforsøgene fået tiltagende betydning i den danske ældre- og plejesektor. Tilkøbsydelser giver borgere mulighed for at tilkøbe ydelser, der ligger ud over de visiterede ydelser - til gengæld for at borgeren selv betaler den fulde omkostning forbundet med ydelsen.

Den nyligt indgåede aftale om en ny ældrelov forventes at sætte yderligere fart på markedet for tilkøbsydelser, idet kommuner forventes at tilbyde og levere tilkøbsydelser på de nye lokalplejehjem.

Folketingets Ældreudvalg ønsker derfor at sætte fokus på tilkøbsydelser på ældreområdet. Formålet med høringen er at gøre udvalget klogere på, hvordan tilkøbsydelser anvendes i Danmark, udviklingen i hvordan ældre borgere bruger dem, og hvordan ældre borgere kan få størst glæde af dem.

Høringen skal bl.a. belyse følgende spørgsmål:
Hvordan er borgernes reelle behov for tilkøbsydelser?
Er tilkøbsydelser med til at skabe et a- og et b-hold blandt ældre borgere i Danmark?
Hvilke barrierer oplever leverandørerne for at udvikle markedet for tilkøbsydelser?
Er kommunerne klar til at levere tilkøbsydelser?
Hvordan forventer aktørerne, at markedet vil udvikle sig, når den nye ældrereform træder i kraft?

Programmet kan ses her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal tilhørerpladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling.

Høringen tv-optages og vil blive vist på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Gitte Ravn Jensen
3337 5533
Send e-mail