Åbent samråd om kvoteflygtninge og det internationale flygtningesamarbejde.
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Mødedato: 24-10-2017
Starttidspunkt: 14.45
Lokale: S-092
Udlændinge- og Integrationsudvalg har kaldt udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i åbent samråd om baggrunden for beslutningen om et stop for kvoteflygtningen, og om der er andre eksempler på, at man har suspenderet modtagelsen af kvoteflygtninge helt. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 24. oktober 2017 kl. 14.45 i vær. S-092.

Udvalget har spurgt ministeren, om ministeren mener, at beslutningen er rigtig i forhold til verdenssamfundets fællesansvar over for denne gruppe af flygtninge.
Udvalget har endvidere bedt ministeren redegøre for konsekvensen af beslutningen i forhold til FN og Danmarks internationale partnere, og om regeringen fortsat vil fastholde et internationalt engagement om verdens flytningen.
Ministeren bedes ligeledes kommentere kritikken fra FN og fra FN's flygtningeorganisationer UNHCR, samt bedt ministeren forklare, hvordan ministeren vil hjælpe de mest udsatte flygtninge.
Samrådsspørgsmål C og D er stillet efter ønske fra Josephine Fock (ALT). Samrådsspørgsmål E og F er stillet efter ønske fra Holger K. Nielsen (SF). Samrådsspørgsmålene har tidligere i folketingsåret 2016-17 været stillet som AÅ-BC.

Tilmelding til samrådet er nødvendig. Tilmelding skal ske til [email protected]

Kontakt
Udvalgssekretær
Karoline Ove Dahl
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sofie Lundgaard Holck
3337
Send e-mail