Åbent samråd om kommunernes hjælp til personer med handicap
Udvalg: Social- og Ældreudvalget
Mødedato: 11-02-2021
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 13.00
Lokale: S-092 og Teams
Folketingets Social- og Indenrigsudvalg har kaldt social- og ældreminister Astrid Krag (S) i åbent samråd om kommunernes hjælp til personer med handicap. Samrådet finder sted torsdag den 11. februar 2021 kl. 13.00 i S-092 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvilke ændringer regeringen har planer om at foretage som følge af, at en undersøgelse fra Danske Handicaporganisationer viser, at flere end syv ud af ti personer med handikap, der har svaret på undersøgelsen, siger, at de ikke har fået at vide, hvilken hjælp de havde krav på, 57 pct. blev slet ikke eller i mindre grad involveret, og 44 pct. oplevede, at økonomiske overvejelser fremfor fagkundskaben styrede. Undersøgelsen viser også at 62 pct. oplever at hjælpen er blevet dårligere, efter at den er overgået til kommunen og 40 pct. mener, at deres hjælp er blevet ringere de seneste 5 år, idet der henvises til artiklen "Handicap koster: Vi må betale mere selv" fra Politiken den 3. januar 2021.

Hertil har udvalget bedt ministeren svare på, om hun finder det rimeligt, at mennesker med handicap selv skal betale for at få den hjælp, de har behov for, herunder de udfordringer dette medfører i forhold til øget ulighed.

Endvidere har udvalget spurgt ministeren, om det er ministerens opfattelse, at de høje omgørelsesprocenter på det specialiserede socialområde i Ankestyrelsen falder af sig selv, eller om der er behov for politiske tiltag til at styrke retssikkerheden på området.

Til sidst har udvalget bedt ministeren svare på, om ministeren finder dette tilfredsstillende, og hvad regeringen vil gøre for at skabe mere tilfredsstillende forhold for mennesker med handicap i Danmark.

Samrådsspørgsmål H-K er stillet efter ønske fra Charlotte Broman Mølbæk (SF), Henrik Vinther (RV), Kristian Hegaard (RV) og Karina Adsbøl (DF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Mikkel Bjerregaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Charlotte Roel Andersen
3337 5535
Send e-mail