Åbent samråd om forældelsesfrister og erstatningsgrænser i sager om overgreb på anbragte børn
Udvalg: Social- og Indenrigsudvalget
Mødedato: 14-04-2016
Starttidspunkt: 11.30
Sluttidspunkt: 12.50
Lokale: 1-133
Folketingets Social- og Indenrigsudvalg har kaldt social- og indenrigsminister, Karen Ellemann (V) og justitsminister, Søren Pind (V), i samråd, om de nuværende forældelsesfrister og erstatningsgrænser mod kommuner i sager, der drejer sig om overgreb på anbragte børn. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 14. april 2016 kl. 11.30 i lokale 1-133.

Udvalget har bedt justitsministeren redegøre for ministerens holdning til de nuværende forældelsesfrister og erstatningsgrænser mod kommunen i sager, der drejer sig om overgreb på anbragte børn taget i betragtning af, at overgrebene sker, mens børnene er små og dermed har svært ved at klage og gøre opmærksom på svigt, herunder også om ministeren mener, at forældelsesfristerne og erstatningsgrænserne er rimelige i denne sammenhæng.

Udvalget har bedt social- og indenrigsministeren redegøre for, om ministeren mener, at forældelsesfristen bør gælde i sager, hvor tilsynet ikke har levet op til sin forpligtigelse til at sikre, at børn ikke anbringes, hvor der sker overgreb, og hvor kommunen ikke har reageret på underretninger.

Samrådsspørgsmålene skal ses i sammenhæng med dokumentarudsendelsen: "Anbragt i helvede" som blev vist på TV2 den 2. februar 2016.

Samrådsspørgsmål K er stillet efter ønske fra Peter Kofod Poulsen (DF) og samrådsspørgsmål L er stillet efter ønske fra Karin Nødgaard (DF).

Tilmelding til samrådet er nødvendig. Se tilmeldingsboksen til højre på siden.

Kontakt
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Mikkel Bjerregaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Charlotte Roel Andersen
3337 5535
Send e-mail