Præsidiets rejse til Kenya
Udvalg: Folketingets Præsidium
Startdato: 02-03-2020
Slutdato: 04-03-2020
Sted: Kenya

Folketingets præsidium aflagde den 2. - 4. marts 2020 besøg i Kenya.

Formålet med rejsen var at mødes med kenyanske parlamentarikere og få indblik i den politiske udvikling i et land, som står i en demokratiseringsproces med større vægt på tværpolitisk samarbejde. Derudover at besøge projekter, der med dansk udviklingsbistand skaber infrastruktur, bæredygtig udvikling og ligestilling.

Besøgets program fulgte således et spor for henholdsvis politik og parlamentarisme og et spor for bistandsprojekter. Kenya har været et prioritetsland for dansk udviklingsbistand siden begyndelsen af 1960'erne.

Programmet omfattede besøg i den kenyanske nationalforsamling, herunder møde med formanden for Parlamentet, Justin Muturi, samtaler og erfaringsudveksling med Kenya Young Parliamentarians, herunder formanden, senator Sakaja Johnson, og møde med forkvinden for bestyrelsen for Centre for Multiparty Democracy (CMD), senator Abshiro Soka Halake.

Præsidiet besøgte også vindmølleprojektet ved Lake Turkana, hvor der er opstillet 365 danske vindmøller. Her mødte Præsidiet også lokale guvernører og fik en orientering om arbejdspladsernes positive betydning for lokalsamfundet.

Derudover var der møder med Kenya Climate Innovation Centre, som udbreder klimavenlige teknologier, og Northern Rangelands Trust (NRT) - en partner under det nuværende landeprogram for Kenya. NRT arbejder med de traditionelle stammesamfund i det nordlige Kenya og har fokus på at vedligeholde natur, fremme pigers og kvinders rettigheder og sikre et indkomstgrundlag for lokalbefolkningen.


Formål

Møder og samtaler med kenyanske parlamentarikere og besigtigelse af projekter, der med dansk udviklingsbistand skaber infrastruktur, bæredygtig udvikling og ligestilling.

Deltagere
Øvrige deltagere

Direktør Carsten U. Larsen, protokolmedarbejder Anne Michelsen og presseansvarlig Claus Brask

Budget
250.000 kr.
Regnskab
243.425,12 kr.