Åbent samråd om hvidvask i den finansielle sektor
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Mødedato: 26-10-2017
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 14.00
Lokale: 2-133
Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget har kaldt erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF) og justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) i samråd om hvidvask i den finansielle sektor. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 26. oktober 2017 kl. 14.00 på Christiansborg, lokale 2-133.

Ministrene er blevet bedt om at redegøre for den danske indsats mod hvidvask og skatteunddragelse på baggrund af de seneste oplysninger om hvidvask af milliarder kanaliseret igennem Danske Bank. Herunder om ministrene finder, at der er tilstrækkeligt med ressourcer i SØIK i forhold til det kraftigt stigende antal indberetninger, der nu er nået 18.000.

Derudover er ministrene blevet spurgt, om de vil indkalde kredsen af partier bag den seneste politiske aftale fra juni 2017 om styrket indsats mod hvidvask m.v. i den finansielle sektor til en diskussion af sanktioner og muligheden for, at anklagemyndigheden fører sager til ende.

Erhvervsministeren er endelig bedt om at redegøre for, om han vil tage skridt til at sikre, at ansættelsesklausuler ikke forhindrer beskyttelse af whistleblowere, når samfundshensyn vejer tungere.

ERU alm. del - samrådsspørgsmål A-C er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Gry Nielsen
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Lene Gregersen Kaasgaard
3337 3275
Send e-mail