Åbent samråd om afslag på lån i landdistrikterne
Udvalg: Udvalget for Landdistrikter og Øer
Mødedato: 16-06-2021
Starttidspunkt: 10.00
Sluttidspunkt: 11.00
Lokale: 2-080
Udvalget for Landdistrikter og Øer har kaldt erhvervsminister Simon Kollerup (S) i samråd om afslag på lån i landdistrikterne med begrundelse i postnummer. Samrådet finder sted onsdag, den 16. juni 2021, kl. 10.00-11.00 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for følgende:

Ministerens vurdering af rimeligheden i afslagene i de mere end 140 sager fra personer, der har indsendt eksempler til ministeren med afslag på ansøgning om lån med begrundelse i postnummer.

Hvorfor de personer, der har indsendt mere end 140 eksempler til ministeren med deres oplevelse af afslag på ansøgning om lån med begrundelse i postnummer, ikke bør få et tilbud om en individuel og konkret gennemgang af deres sager med udgangspunkt i de oplysninger, som kreditgiverne har

Om ministeren er enig i, at det vil give et bedre vidensgrundlag i den vigtige debat om lån i landdistrikterne, hvis de, der har indsendt sager til ministeren med deres oplevelse af afslag på lån med begrundelse i postnummer, får et tilbud om, at der kan ske en individuel og konkret gennemgang af deres sager med udgangspunkt i de oplysninger, som kreditgiverne har.

Samrådsspørgsmål A-C er stillet efter ønske fra Peter Juel-Jensen (V).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Mads Fallesen
3337 3642
Send e-mail
Udvalgsassistent
Anna Udby Seitzberg
3337
Send e-mail