Samråd om udflytning af statslige arbejdspladser
Udvalg: Udvalget for Landdistrikter og Øer
Mødedato: 16-12-2015
Starttidspunkt: 09.30
Sluttidspunkt: 09.30
Lokale: S-092
Udvalget for Landdistrikter og Øer har kaldt erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i samråd om regeringens beslutning om udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 16. december 2015, kl. 9.30- ca.10.30 i vær. S-092 i Folketinget.

Udvalget har anmodet erhvervs- og vækstministeren om at redegøre for regeringens beslutning om, hvilke statslige arbejdspladser som skal flyttes fra hovedstadsområdet, og hvortil de skal flyttes.

Udvalget har herunder anmodet erhvervs- og vækstministeren om at redegøre for, hvordan regeringen/ministrene har organiseret samarbejdet med de kommuner, som skal modtage statslige arbejdspladser, og hvilken kontakt der har været mellem regeringen/ministrene og kommuner forud for regeringens beslutning.

Udvalget har endvidere anmodet erhvervs- og vækstministeren om at redegøre for, hvordan regeringen hensigt om at placere statslige institutioner i områder, hvor der kan opnås sammenhængene faglige miljøer og synergier er kommet til udtryk i regeringens beslutning, og hvordan regeringen har tilrettelagt processen for at sikre, at denne hensigt har været bærende for de enkelte ministeriers bidrag til regeringens plan.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske af Henning Hyllested (EL).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Mads Fallesen
3337 3642
Send e-mail
Udvalgsassistent
Anna Udby Seitzberg
3337
Send e-mail