Transportudvalget sætter fokus på trafikale forbindelser og samarbejde i Øresundsregionen
Udvalg: Transportudvalget
Startdato: 08-11-2021
Slutdato: 08-11-2021
Sted: Øresundsregionen
Hvilken betydning har Øresundsbroens for Øresundsregionen? Hvordan fremtidssikres de kritiske transportkorridorer til Bornholm og Kastrup? Og hvad er status for faste forbindelser mellem Sverige og Danmark?

Dét er nogle af de spørgsmål, som Folketingets Transportudvalg og Riksdagens Trafikutskott vil blive klogere på, når udvalgene tager ud og møder aktører, interessenter og eksperter fra det transportpolitiske landskab på en heldagsstudietur rundt i Øresundsregionen den 8. november 2021.

Formål

Formålet med turen er, at udvalgene skal høre om forskellige transportpolitiske problemstillinger i praksis og få indblik i de faktiske forhold i Øresundsregionen gennem besøg hos bl.a. Ystad Havn og i Helsingør. Turen skal også være med til at forbedre det dansk-svenske politiske samarbejde og bekendtskab. "Jeg og de øvrige medlemmer glæder os til at komme rundt i Øresundsregionen, hvor vi kommer til at høre om nogle af de udfordringer, løsninger og projekter, der rører sig på udvalgets område og møde nogle af dem, der har konkrete erfaringer med sager, som vi arbejder med politisk", siger formand for Transportudvalget Mogens Jensen (S). ​

Deltagere
Øvrige deltagere
  • Fra det svenske Trafikutskott deltager 16 medlemmer
  • Udvalgssekretær Lea Stoustrup Brandt
  • Udvalgsassistent Per Movritsen
  • To svenske sekretariatsmedarbejdere
Program

Programmet kan ses her.