Miljø- og Fødevareudvalget rejser til Nederlandene
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Startdato: 15-09-2024
Slutdato: 18-09-2024
Sted: Nederlandene
Miljø- og Fødevareudvalget besøger Nederlandene fra den 15. til den 18. september 2024. Her skal udvalget blandt andet ud og besøge innovative landbrug med test af nye cirkulære praksisser og digitale redskaber i dyrkningen. Herudover skal udvalget mødes med blandt andre repræsentanter fra Provins Syd-Holland for at drøfte udfordringer ift. landbrug, kvælstof og natur.

Udvalget skal også se et testcenter for plantebaserede fødevarer, drøfte start-ups inden for plantebaserede proteiner og mødes med Amsterdam kommune for at høre om deres arbejde med plantebaserede fødevarer i offentlige institutioner.

Derudover er der fokus på kystbeskyttelse og drikkevandsbeskyttelse under studieturen.

Formål

Formålet med rejsen er at give udvalget førstehåndserfaring med Nederlandenes miljø- og fødevarepolitik, da Danmark og Nederlandene på flere punkter står overfor sammenlignelige udfordringer. Et indblik i Nederlandenes måder at håndtere udfordringerne er derfor meget relevant. Det gælder bl.a. ift. EU's miljødirektiver som habitatdirektivet og vandrammedirektivet, hvor de også har stort fokus på udledning af kvælstof og lavbundsjorder. Udvalget vil også se på Nederlandenes kystbeskyttelse, drikkevandsbeskyttelse og blive klogere på deres produktion af plantebaserede proteiner samt grøntsager i væksthuse.

Deltagere
Øvrige deltagere

Udvalgssekretær: Camilla Brask Lentz

Udvalgssekretær: Anna Steen Tvergaard

Udvalgsassistent: Tommy Jørgensen

Program

Programmet kan ses her.

Budget
190.000 kr.
Regnskab
Afventer indtil regnskabet foreligger