Miljø- og Fødevareudvalget lægger op til nyt folketingsår med studietur til Jylland
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Startdato: 20-09-2021
Slutdato: 21-09-2021
Sted: Jylland
Hvordan finder multifunktionel jordfordeling sted i praksis? Hvordan foregår bæredygtigt fiskeri af muslinger og østers? Og er vi klar til insekter som menneskespise i Danmark?

Dét er nogle af de spørgsmål, som Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg kan blive klogere på, når udvalget tager ud og møder organisationer, interessenter og andre aktører fra det danske miljø- og fødevarepolitiske landskab. Det sker på en studietur til Jylland den 20.-21. september 2021, som skal gøre udvalget klar til det nye folketingsår.

Formål

Formålet med turen er, at udvalget skal høre om forskellige miljø- og fødevarepolitiske problemstillinger i praksis og få indblik i de faktiske forhold gennem besøg på bl.a. en insektfabrik, en fiskerivirksomhed, området for en kommende naturnationalpark, en gård og et jordfordelingsprojekt.

"Jeg og de øvrige medlemmer glæder os til at komme til Jylland, hvor vi kommer til at høre om nogle af de udfordringer, løsninger og gode historier, der rører sig på udvalgets område og møde nogle af dem, der har konkrete erfaringer med sager, vi arbejder med på Christiansborg", siger formand for Miljø- og Fødevareudvalget René Christensen (DF).

Miljøministeren og ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri vil deltage sammen med udvalget i programmet om mandagen.

Deltagere
Øvrige deltagere

Udvalgssekretær Camilla Brask Lentz
Udvalgssekretær Lea Stoustrup Brandt
Udvalgsassistent Tommy Jørgensen

Program
Budget
65.000 kr.
Regnskab
54.250 kr.