Åben høring om religiøs polarisering
Udvalg: Kirkeudvalget
Mødedato: 20-11-2024
Starttidspunkt: 10.00
Sluttidspunkt: 12.00
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Kirkeudvalg og Religion og Samfund inviterer til åben høring om at begrænse religiøs polarisering. Høringen finder sted onsdag den 20. november kl. 10:00-12:00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Religion og religiøs tro bliver nogle gange brugt som markør, der skiller mennesker fra hinanden i det danske samfund. Det ses i medierne og på sociale platforme samt også i omgangen mellem mennesker generelt i det offentlige rum.

Derfor har arrangørerne inviteret en række eksperter til at diskutere religiøs polarisering i en åben høring. Formålet med høringen er at tale om tro og religiøsitet som et konstruktivt udgangspunkt for at fremme gensidig forståelse og respekt og modvirke polarisering.

Programmet kan læses her.

Tilmeld dig her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal tilhørerpladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling.

Høringen tv-optages og vil blive vist på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt

Udvalgssekretær
Jesper Olsen
E-mail - tlf. +45 3337 5574