Åben høring om affaldsforbrændingssektoren m.m.
Udvalg: Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget
Mødedato: 12-04-2023
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 11.00
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg afholder offentlig høring om lovforslag om ny organisering af affaldsforbrændingssektoren m.m.

Regeringen har haft et lovforslag om ny organisering af affaldsforbrændingssektoren og konkurrenceudsættelse af forbrændingsegnet affald i offentlig høring frem til den 14. marts 2023. Lovforslaget er et centralt element i at indfri den politiske vision om en klimaneutral affaldssektor i 2030 (Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, 2020) og skal forventeligt fremsættes i Folketinget i anden halvdel af april måned.

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget ønsker at få afdækket konsekvenserne ved den nye lovgivning - herunder om lovforslaget kommer til at medføre de forventede CO2 reduktioner, hvilken betydning forslaget har ift. forsyningssikkerheden, og hvad konsekvenserne er for kommunernes og forbrændingsanlæggenes økonomi. Derfor indkalder udvalget en række interessenter til en offentlig høring i Landstingssalen på Christiansborg.

Programmet kan ses her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Frist for tilmelding er den 10. april 2023. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmelding kan ske her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen (til højre for hovedindgangen) på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Mathias Mæhle
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Mille Sofie Brandrup
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Charlotte Roel Andersen
3337 5535
Send e-mail
Senest opdateret: [20.09.2024]