Åben høring om kommunernes frisættelse - hvor langt er vi?
Udvalg: Indenrigsudvalget
Mødedato: 22-10-2024
Starttidspunkt: 15.00
Sluttidspunkt: 17.00
Lokale: Proviantsalen
Indenrigsudvalget inviterer til åben høring om fremskridt og udfordringer i forbindelse med kommunernes frisættelse. Høringen finder sted den 22. oktober 2024 kl. 15.00-17.00 i Proviantsalen på Christiansborg.

Regeringen og KL satte med økonomiaftalen fra 2023 fokus på borgernær velfærd og afbureaukratisering. Aftalen byggede videre på velfærdsaftalerne, som har frigjort dagtilbud, folkeskoler og ældreområdet fra nationale og kommunale regler i syv kommuner. Men hvordan står det til i de pågældende kommuner, og hvad har vi lært af de seneste års frisættelse?

Indenrigsudvalget har besluttet at holde en åben høring for at belyse fremskridt og udfordringer ved kommunernes frisættelse. Høringen skal gøre udvalget og tilhørerne klogere på, hvordan kommunerne skaber stærke sammenhænge på tværs af organisationen, viser tillid til medarbejderne og tilbyder løsninger, der imødekommer den enkelte borgers behov.

Høringen skal også bidrage til en bedre forståelse af, om resultaterne forbedres, når kommunerne styrer efter egne målsætninger eller borgernes tilfredshed frem for regler. Formålet er desuden at drøfte de vigtigste læringspunkter fra forsøget med velfærdsaftalerne og vurdere, hvor langt man er nået med frisættelsen generelt.

Til høringen vil der være oplæg fra:
Tina Øllgaard Bentzen, lektor, Roskilde Universitet
Anders Seneca, ledelsesekspert og forfatter til bl.a. bogen 'Kerneopgaven i krise'
Ulf Hjelmar, professor mso, VIVE
Mette Arnth Vadsager, skoleleder, Holbæk Kommune
Steen Vinderslev, kommunaldirektør, Middelfart Kommune

Se programmet her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Charlotte Avnsted-Vilman
3337 3648
Send e-mail
Udvalgsassistent
Zahra Nazish Hussain
3337
Send e-mail