Formålet med høringen er at undersøge
arbejdsmiljøet for elever og lærlinge i hotel- og
restaurationsbranchen, især i lyset af flere vidnesbyrd om
dårlige arbejdsforhold og krænkende oplevelser.
Høringen vil fokusere på at identificere både
udfordringer og muligheder for forbedringer i arbejdsmiljøet
for elever og lærlinge. Der vil være særlig
opmærksomhed på, hvordan branchen allerede arbejder for
at sikre et godt og trygt arbejdsmiljø, samt hvordan disse
tiltag kan videreudvikles og forbedres. Deltagerne inkluderer bl.a.
repræsentanter fra brancheorganisationer, de faglige forbund
og elever.
Programmet kan
læses her.
Høringen er
åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også
for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12.
Der er et begrænset antal pladser til høringen, og
pladserne vil blive fordelt efter først til
mølle-princippet.
Gæster i
Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i
besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det
anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden
høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder
under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre
høringens afvikling i øvrigt.
Høringen tv-optages og vil blive vist live her på
Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes
efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises
høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.