Åbent samråd om svindel med kvoteregisteret
Udvalg: Det Energipolitiske Udvalg
Mødedato: 27-05-2010
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 2-080
Det Energipolitiske Udvalg har kaldt skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og klima- og energiminister Lykke Friis (V) i samråd om svindel med det danske kvoteregister. Samrådet er åbent og finder sted torsdag den 27. maj 2010 kl. 14.15 i værelse 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har bedt skatteministeren redegøre for, hvornår og hvordan Skatteministeriet blev opmærksomt på, at der var problemer med det danske kvoteregister og for, hvornår og hvordan Skatteministeriet orienterede Klima- og Energiministeriet herom.

Udvalget har bedt klima- og energiministeren om at redegøre for indholdet af den diskussion om imødegåelse af svindel og anden kriminalitet via kvoteregisteret, som fandt sted i 2009. Ministeren skal endvidere redegøre for, hvornår, hvordan og af hvem klima- og energiministeren blev orienteret om, at Energistyrelsen og SKAT var blevet opmærksomme på problemerne med det dansk kvoteregister og for, hvilke konkrete initiativer ministeren herefter iværksatte til imødegåelse af svindelen. Ministeren skal endelig redegøre for årsagen til, at det danske kvoteregister først har foretaget en oprydning af registeret med deadline den 1. februar 2010.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra medlem af Det Energipolitiske Udvalg Ida Auken (SF).

Samrådet bliver transmitteret live på ft.dk og vises desuden på Folketingets tv-kanal.