Høring om organisering af affaldssektoren
Udvalg: Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget, Miljø- og Fødevareudvalget
Mødedato: 11-10-2018
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 16.00
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har taget initiativ til en offentlig høring om organisering af affaldssektoren. Høringen bliver afholdt torsdag den 11. oktober 2018, kl. 13.00 – 16.00 i Landstingssalen på Christiansborg

Det centrale emne for høringen er affaldssektorens organisering - herunder hvilken organisering og hvilke aktører, der bedst tilgodeser de mål, der fra politisk hold stilles til affaldssektoren i forhold til bl.a. udviklingen mod en cirkulær økonomi, hvor genbrug og genanvendelse af affald skal udgøre en stadig større del af affaldsbehandlingen? De spørgsmål har været debatteret jævnligt inden for de sidste par år.

Under høringen får den kommunale affaldssektor og den private affaldssektor mulighed for at give deres bud på, hvordan affaldssektoren mest hensigtsmæssigt organiseres i forhold til eksempelvis kvalitet, økonomi og miljø. Derudover vil forskellige eksperter belyse de udfordringer og muligheder der er for at opnå bedre produkt- og materialestrømme i affaldssektoren samt ved at forlænge produkters levetid. Endelig vil der også helt konkret være fokus på, hvordan det går med at genanvende plast i Danmark.

Under høringen vil udvalget have mulighed for at stille spørgsmål til panelet, og på den måde bidrage til at kvalificere debatten.

Der vil bl.a. være oplæg fra:

  • Ålborg Universitet
  • Syddansk Universitet
  • Danmarks Tekniske Universitet
  • Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer (DAKOFA)
  • Den private affaldssektor
  • Den kommunale affaldssektor

Programmet for høringen kan læses her.

Tilmelding
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 11.00. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. Tilmelding kan ske her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time inden høringen starter.

Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Folketingets Oplysning
Christiansborg
1240 Kbh. K
Telefon: 3337 3338
E-mail: [email protected]