Åbent samråd om Vestas-fyringer og om aktivering (Statsrevisorernes beretning og aktiveringsaftalen)
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Mødedato: 01-12-2010
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 1-133
Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Inger Støjberg i samråd om fyringerne på Vestas og om aktiveringsystemet herunder Statsrevisorernes beretning og aktiveringsaftalen. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 1. december 2010 i 1-133 på Christiansborg. Samrådet om Vestas- fyringer begynder kl. 07.30 og slutter ca. 8.45. Herefter behandles en række lukkede punkter frem til samrådet om aktivering, der begynder begynder ca. kl. 10.00.

Arbejdsmarkedsudvalget har bedt beskæftigelsesministeren redegøre for, hvilke initiativer regeringen vil tage i forlængelse af de mange fyringer hos Vestas, inkl. brugen af varslingspuljen, samt om ministeren mener, det var hensigtmæssigt bl.a. at halvere dagpengeperioden set i lyset af den potentielt stigende ledighed i udkantsområderne.

Arbejdsmarkedsudvalget her også bedt beskæftigelsesministeren forholde sig til den kritik af aktiveringstilbudene til matchgruppe 4 og 5, som er fremsat af Rigsrevisionen og Statsrevisorerne, herunder den fremtidige indsats i forhold til gruppen af ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere. Derudover har udvalget bedt ministeren redegøre for konsekvenserne af aktiveringsaftalen - herunder de kommunaløkonomiske konsekvenser, den nye refusionsmodel og brugen af uddannelse som et instrument i beskæftigelsesindsatsen.

Samrådsspørgsmålene om Vestas er stillet efter ønske fra Carsten Hansen (S) og samrådsspørgsmålene om aktivering er stillet efter ønske fra Mette Frederiksen (S), Torben Hansen (S) og Eigil Andersen (SF).

Samrådet bliver transmitteret live her på ft.dk og vises desuden på Folketingets tv-kanal.