Jeg har stor respekt for voksne mennesker i Danmarks evne til selv at planlægge og styre deres liv. Feriepengene er jo gerne til, for at man faktisk kan holde ferie, restituere og koble fra, og for at medarbejderne faktisk har mulighed for at holde ferie, fordi der er sparet penge op til det. Det er godt for arbejdsmiljøet, det forebygger nedslidning, og det er godt for virksomhederne. Så alle vinder på, at der en gang imellem er ferie for vores medarbejdere.
I forhold til hvad vi er forpligtet til af regelsæt, så har vi et arbejdstidsdirektiv, der betyder, at lønmodtagere har ret til 4 ugers betalt ferie årligt, og ferien må ikke erstattes af en kontant godtgørelse, medmindre arbejdsforholdet ophører. Derfor er vi bundet til at udbetale feriepenge separat og ikke sammen med lønnen.
Jeg mener sådan set, at der er grund til at tage diskussionen omkring, om det her system fungerer godt nok. Jeg tror også, at der, efter vi har fået en ny ferielov, er grund til, at vi følger det. Det er en lov, som arbejdsmarkedets parter stod bag, og som et enigt Folketing bakkede op om, men jeg kan jo også godt sidde og se ned i de her tal om, at efter vi har fået den nye ferielov, er der en del lønmodtagere, der ikke får deres penge ud, fordi de ikke hæver dem. Det er vi fuldt ud på bolden på, bl.a. med at hæve bagatelgrænser osv., sådan at vi kan få endnu flere af de her penge ud at arbejde, og det spor vil jeg selvfølgelig forfølge.