Sundhedsudvalget (SUU) Alm. del

Samling: 2024-25

Spørgsmål 35

Vil man effektivt kunne afgiftsbelægge ingredienser, som tilføjes ultraforarbejdede fødevarer, herunder E-numre, emulgatorer som lecithin, MSG og kunstige sødestoffer, for at mindske indtaget af ultraforarbejdet mad og for at skabe provenu til at reducere momsen på frugt og grønt? Og er ministeren bekendt med, om andre lande har indført sådanne eller tilsvarende afgifter?
Dato: 16-10-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: sundhedspolitik og sundhedsøkonomi
Dokumentdato: 12-11-2024
Modtaget: 12-11-2024
Omdelt: 12-11-2024

SUU alm. del - svar på spm. 35 om, at afgiftsbelægge ingredienser, som tilføjes ultraforarbejdede fødevare

SUU alm. del - svar på spm. 35 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 16-10-2024
Modtaget: 16-10-2024
Omdelt: 16-10-2024

Spm. om, at afgiftsbelægge ingredienser, som tilføjes ultraforarbejdede fødevare

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version