Ældreudvalget 2024-25
ÆLU Alm.del Bilag 13
Offentligt
2932987_0001.png
Lederforum
Kost og Ernæringsforbundet
Høring i Ældreudvalget
6. november 2024
Ghita Parry
- Formand, Kost og Ernæringsforbundet
Lone Fløe
– Cheføkonoma, Køkkenet Åkanden Ringkøbing Skjern Kommune
ÆLU, Alm.del - 2024-25 - Bilag 13: Power point-præsentationer fra udvalgets åbne høring den 6/11-2024 om "Kost, ernæring og madservice"
2932987_0002.png
Ældres behov er
forskellige
– det skal deres mad
også være
ÆLU, Alm.del - 2024-25 - Bilag 13: Power point-præsentationer fra udvalgets åbne høring den 6/11-2024 om "Kost, ernæring og madservice"
2932987_0003.png
Underernæring
Ca.
60 % af ældre
i plejebolig og i
hjemmeplejen er i
ernæringsrisiko.
42 % af ældre
i plejebolig har i
løbet af 6 måneder haft et
uplanlagt vægttab.
ÆLU, Alm.del - 2024-25 - Bilag 13: Power point-præsentationer fra udvalgets åbne høring den 6/11-2024 om "Kost, ernæring og madservice"
2932987_0004.png
Fasthold ansvaret hos
kommunerne og hæv
de politiske
ambitioner for ældres
ernæring, mad og
måltider
ÆLU, Alm.del - 2024-25 - Bilag 13: Power point-præsentationer fra udvalgets åbne høring den 6/11-2024 om "Kost, ernæring og madservice"
2932987_0005.png
Køkkenet Åkanden i
Ringkøbing - Skjern
Kommune
650 ældre borgere får
madudbringning
110 beboere får med på tre
plejehjem
ÆLU, Alm.del - 2024-25 - Bilag 13: Power point-præsentationer fra udvalgets åbne høring den 6/11-2024 om "Kost, ernæring og madservice"
2932987_0006.png
Mad fra bunden til
mange
Professionelt madhåndværk af høj
kvalitet:
Koger selv fond
Hjemmelavede frikadeller
Bager brød og kager
Vi lægger vægt på:
Tilsmagning
Æstetik i anretning
ÆLU, Alm.del - 2024-25 - Bilag 13: Power point-præsentationer fra udvalgets åbne høring den 6/11-2024 om "Kost, ernæring og madservice"
2932987_0007.png
Appetitvækkeren
Måltidet - meget mere end
mad
ÆLU, Alm.del - 2024-25 - Bilag 13: Power point-præsentationer fra udvalgets åbne høring den 6/11-2024 om "Kost, ernæring og madservice"
2932987_0008.png
Borgerne har
særlige behov
36 varianter af den samme
ret pga fx.:
Allergier
Sygdomsspecifikke diæter
Mange kombinationer af
særlige behov
Dysfagikost tilberedes af
gode råvarer fra bunden
ÆLU, Alm.del - 2024-25 - Bilag 13: Power point-præsentationer fra udvalgets åbne høring den 6/11-2024 om "Kost, ernæring og madservice"
2932987_0009.png
Borgerinddragelse og
nærhed i centrum for
vores arbejde
Ældrerådet
Borgerpanel
Smagspanel
Tæt kontakt til
plejehjemmene
Ledelsesdialog