Miljø- og Fødevareudvalget 2023-24
MOF Alm.del
Offentligt
2922844_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
J.nr. 2024-5668
Den 21. oktober 2024
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1224 (Alm. del), som Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
har stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 23. september 2024. Spørgsmålet er stillet
efter ønske fra Ida Auken (S) og ikkemedlem af udvalget (MFU) Zenia Stampe (RV).
Spørgsmål nr. 1224 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
”Vil
ministeren redegøre for, hvor mange af de dansk producerede æg der sælges som hele æg, og hvor
mange der sælges som ingredienser? Hvad er de tilsvarende tal for europæisk producerede æg?”
Svar
Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg indhentet en udtalelse fra Fødevarestyrelsen, der har
oplyst følgende:
”Fødevarestyrelsen
har ikke umiddelbart de ønskede oplysninger om, hvor stor en andel af dansk pro-
ducerede æg, som sælges som henholdsvis hele æg og til ægprodukter. Det samme gælder for øvrige
europæisk producerede æg.”
Jacob Jensen
/
Peter Hallenberg
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Holbergsgade 6
1057 København K
Tlf. 38 10 60 00
• CVR
41956011
• EAN
5798000880016
[email protected]
www.fvm.dk