Miljø- og Fødevareudvalget 2023-24
MOF Alm.del
Offentligt
2921611_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
J.nr. 2024 - 5472
Den 14. oktober 2024
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1177 (Alm. del), som Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
har stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 23. september 2024. Spørgsmålet er stillet
efter ønske fra Mads Fuglede (DD).
Spørgsmål nr. 1177 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Vil ministeren redegøre for, hvorfor det ved nogle landbrug, kan tage over 7 måneder for Fødevaresty-
relsen at behandle en ansøgning om opskæring og forarbejdning af kød, og hvad vil ministeren gøre for
at sikre, at virksomheder kan få hurtig og effektiv sagsbehandling samt nem adgang til kontakt med
sagsbehandlere?”.
Svar
Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg indhentet en udtalelse fra Fødevarestyrelsen, der har
oplyst følgende:
”Fødevarestyrelsen
har et mål om en sagsbehandlingstid på fire uger, efter Fødevarestyrelsen har været
på besøg i virksomheden. I 2023 var sagsbehandlingstiden på ansøgninger vedrørende autorisation på
fødevareområdet i gennemsnit 25 dage. Sagsbehandlingstiden kan være længere som følge af manglende
eller utilstrækkelig dokumentation til vurdering af forhold eller godkendelser i forbindelse med autori-
sationen.
Fødevarestyrelsen forbedrer løbende ansøgningssystemet for virksomhederne med henblik på at sikre
en hurtig og effektiv sagsbehandling.
Hvis der i konkrete tilfælde er udfordringer med lang sagsbehandlingstid er man altid velkommen til at
kontakte Fødevarestyrelsen, som vil give en forklaring og indikation på sagsbehandlingstid.”
Jacob Jensen
/
Peter Hallenberg
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Holbergsgade 6
1057 København K
Tlf. 38 10 60 00
• CVR
41956011
• EAN
5798000880016
[email protected]
www.fvm.dk