Beskæftigelsesudvalget (BEU) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 19

Vil ministeren oplyse, hvorvidt såkaldte stagiaires (praktikanter), der ifølge TV2-dokumentaren ”Den bitre smag af Michelin” fra september 2023 arbejder på en række fine dining-restauranter for 20.000 kr. om måneden, langt under den gældende restaurationsoverenskomst med 3F, og ofte med en arbejdsuge på 60-70 timer uden overarbejdsbetaling, lever op til de krav der stilles i Udlændingeloven til ophold og arbejde i Danmark?
Dato: 18-10-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: arbejdsmiljø og arbejdsskader

Endeligt svar

Dokumentdato: 14-11-2023
Modtaget: 14-11-2023
Omdelt: 14-11-2023

BEU alm. del - svar på spm. 19 om hvorvidt såkaldte stagiaires (praktikanter), der ifølge TV2-dokumentaren ”Den bitre smag af Michelin” fra september 2023 arbejder på en række fine dining-restauranter for 20.000 kr. om måneden, langt under den gældende restaurationsoverenskomst med 3F, og ofte med en arbejdsuge på 60-70 timer uden overarbejdsbetaling, lever op til de krav der stilles i Udlændingeloven til ophold og arbejde i Danmark

BEU alm. del - svar på spm. 19 (pdf-version)
Html-version

Udvalgsspørgsmål

Dokumentdato: 18-10-2023
Modtaget: 18-10-2023
Omdelt: 18-10-2023

Spm. om hvorvidt såkaldte stagiaires (praktikanter), der ifølge TV2-dokumentaren ”Den bitre smag af Michelin” fra september 2023 arbejder på en række fine dining-restauranter for 20.000 kr. om måneden, langt under den gældende restaurationsoverenskomst med 3F, og ofte med en arbejdsuge på 60-70 timer uden overarbejdsbetaling, lever op til de krav der stilles i Udlændingeloven til ophold og arbejde i Danmark

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version