Udlændinge- og Integrationsudvalget (UUI) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 138

Vil ministeren redegøre for i hvilket omfang klagegebyret på 960 kroner (2024-niveau) over et afslag på tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse dækker de faktiske udgifter til behandlingen af klagesagen? Vil ministeren estimere hvad en klagesag over en afgørelse om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse gennemsnitligt koster, og på baggrund heraf tilkendegive om det efter ministerens opfattelse er rimeligt over for øvrige uforvarende skatteborgere, f.eks. udlændinge, der ikke ønsker tidsubegrænset opholdstilladelse, at de skal være med til at betale for sagsbehandling i særspørgsmål om andre borgere, der ikke angår dem?
Dato: 10-01-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: ophold og visum, udvisning og repatriering
Dokumentdato: 07-02-2024
Modtaget: 07-02-2024
Omdelt: 07-02-2024

UUI alm. del - svar på MFU spm. 138 om ministeren vil redegøre for i hvilket omfang klagegebyret på 960 kroner (2024-niveau) over et afslag på tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse dækker de faktiske udgifter til behandlingen af klagesagen? Vil ministeren estimere hvad en klagesag over en afgørelse om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse gennemsnitligt koster, og på baggrund heraf tilkendegive om det efter ministerens opfattelse er rimeligt over for øvrige uforvarende skatteborgere, f.eks. udlændinge, der ikke ønsker tidsubegrænset opholdstilladelse, at de skal være med til at betale for sagsbehandling i særspørgsmål om andre borgere, der ikke angår dem?

UUI alm. del - svar på spørgsmål 138 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 10-01-2024
Modtaget: 10-01-2024
Omdelt: 10-01-2024

MFU spm. om ministeren vil redegøre for i hvilket omfang klagegebyret på 960 kroner (2024-niveau) over et afslag på tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse dækker de faktiske udgifter til behandlingen af klagesagen? Vil ministeren estimere hvad en klagesag over en afgørelse om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse gennemsnitligt koster, og på baggrund heraf tilkendegive om det efter ministerens opfattelse er rimeligt over for øvrige uforvarende skatteborgere, f.eks. udlændinge, der ikke ønsker tidsubegrænset opholdstilladelse, at de skal være med til at betale for sagsbehandling i særspørgsmål om andre borgere, der ikke angår dem?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version