Sundhedsudvalget 2023-24
SUU Alm.del Bilag 137
Offentligt
2799993_0001.png
STOP UNDERERNÆRING
Seks anbefalinger til politisk handling
SUU, Alm.del - 2023-24 - Bilag 137: Henvendelse af 12/12-23 fra Alliancen mod Underernæring om nye anbefalinger mod underernæring
2799993_0002.png
Underernæring blandt særligt ældre borgere og
patienter er et alvorligt problem. Både for den enkeltes
livskvalitet og trivsel, og fordi underernæring koster
samfundet dyrt. Underernærede ældre er typisk indlagt
i længere tid, bliver oftere genindlagt og har større
behov for hjælp efter udskrivelse fra sygehus.
1
Et dansk
studie viser, at 60 procent af medicinske patienter over
65 år er i ernæringsrisiko
2
, og andre undersøgelser
peger på, at det samme gælder en stor andel af ældre på
plejehjem.
3
En nyere norsk samfundsøkonomisk analyse
fra 2022 konkluderer, at underernæring hvert år koster
det norske samfund 22 mia. DKK i tab af livskvalitet og
for tidlig død.
4
Det er, ifølge forskerne, et konservativt
skøn, og der er ingen grund til at tro, at det står bedre
til i Danmark.
En systematisk indsats overfor underernæring, som
involverer alle sektorer, vil have betydelig positiv
effekt i forhold til den enkeltes overlevelse, sundhed
og livskvalitet, og samtidig vil der være store
samfundsøkonomiske gevinster ved at styrke indsatsen.
Alliancen mod Underernæring (ALMU)
5
er en bred
sammenslutning af organisationer, selskaber og
virksomheder, der forener stærke og toneangivende
kræfter for en blivende indsats mod underernæring – et
problem, der ikke burde være i et velfærdssamfund som
det danske.
Medlemmerne i ALMU arbejder hver især og samlet for
at sætte ernæring og underernæring på den politiske
dagsorden og for at gøre opmærksom på, at fokus
på ernæring er en investering, der lønner sig både i
forhold til sundhed, livskvalitet, samfundsøkonomi og
menneskeliv.
Alliancen tager afsæt i aktuelle politiske udspil og
initiativer, hvor underernæring spiller en rolle, det
gælder både nationalt, kommunalt og regionalt.
Sundhedsstyrelsens vejledning ”Underernæring:
Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og
patienter i ernæringsrisiko. Vejledning til kommune,
sygehus og alm en praksis” fra 2022 er et centralt
omdrejningspunkt for den samlede indsats mod
underernæring og for ALMU’s arbejde. Vejledningen
kobler underernæring med både løsninger, metoder
og kompetencer og giver anvisning på forløb i både
kommuner, regioner og almen praksis.
Det er en stor glæde, at vi i fællesskab og gennem
et stærkt samarbejde kan præsentere ALMU’s seks
overordnede anbefalinger. Vi håber, at anbefalingerne
vil inspirere til politisk handling på alle niveauer, så
vi kan minimere underernæring blandt særligt ældre
borgere og patienter – til gavn for både den enkelte og
for sundhedsvæsenet.
6
1
2
3
4
5
6
Sundhedsstyrelsen. 2017. Vidensgrundlag: Ernæringsindsatser for den ældre medicinske patient.
J Hum Nutr. Diet. 2022; 1–8. Nutritional risk screening in a Danish university hospital is insufficient and may
underestimate nutritional risk: A cross’ sectional study.
Sundhedsstyrelsen. 2022. Underernæring: Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i
ernæringsrisiko. Vejledning til kommune, sygehus og almen praksis.
Menon Economics. 2022. Samfunnskostnader knyttet til underernæring. Menon - publikasjon nr. 123/2022.
Alliancen mod Underernæring (før: Forum for Underernæring) blev stiftet i 2014, i et samarbejde mellem
Landbrug & Fødevarer, Kost og Ernæringsforbundet og Dansk Selskab for Klinisk Ernæring (DSKE).
De nye anbefalinger erstatter de seks anbefalinger fra det tidligere Forum For Undernæring fra 2014.
2
SUU, Alm.del - 2023-24 - Bilag 137: Henvendelse af 12/12-23 fra Alliancen mod Underernæring om nye anbefalinger mod underernæring
2799993_0003.png
UNDERERNÆRING
Seks anbefalinger til politisk handling
Lovgivning og
politiske reformer
skal understøtte
ernæring som centralt
indsatsområde
1
4
2
Der skal
iværksættes en
indsats over for
den enkelte
i ernæringsrisiko
Der skal være
fokus på maden og
måltidets betydning
i forebyggelse og
behandling af
underernæring
3
6
Uddannede
medarbejdere
skal varetage
ernæringsopgaven
Viden om
underernæring og
ernæringens
betydning
skal styrkes
5
Tværgående
samarbejde
skal styrke
ernæringsindsatsen
3
SUU, Alm.del - 2023-24 - Bilag 137: Henvendelse af 12/12-23 fra Alliancen mod Underernæring om nye anbefalinger mod underernæring
2799993_0004.png
1
Lovgivning og politiske
reformer skal understøtte
ernæring som centralt
indsatsområde
Underernæring er en udfordring på tværs af sekto-
rer og fag- og ressortområder – både på sygehuse, i
kommuner og i almen praksis. Der er derfor brug for, at
lovgivning og politiske reformer afspejler, at ernæ-
ringen, maden og måltidet er et grundlæggende og
dokumenteret element i forebyggelses-, behandlings-,
genoptrænings- og rehabiliteringsforløb. Underer-
næring skal forebygges, opspores og behandles i en
koordineret indsats mellem regioner, kommuner og
almen praksis.
Derfor arbejder ALMU for, at:
• Ernæring integreres i de kvalitetsplaner, som udar-
bejdes i forbindelse med implementeringen af bl.a.
Sundhedsreformen. Disse kvalitetsplaner:
Indeholder retningslinjer for opsporing, forebyg-
gelse og behandling af underernæring og omfat-
ter alle sektorer og overgange imellem disse.
Omfatter en ernæringsfaglig indsats for borgere
med flere kroniske sygdomme.
• Ernæring indgår i Sundhedslovens bestemmelser,
så det sikres, at der i forbindelse med en genoptræ-
ningsplan tages stilling til, om der er behov for at
udarbejde en ernæringsplan.
• Ernæring indgår i relevante retningslinjer i regioner-
ne og i relevante kvalitetsstandarder i kommunerne,
herunder kvalitetsstandarder for madservice, prak-
tisk hjælp, personlig pleje, træning samt sundheds-
fremme og forebyggelse.
2
Der skal iværksættes
en indsats over for
den enkelte i ernæringsrisiko
Indsatsen mod underernæring varierer på tværs af
både regioner, kommuner og almen praksis, og det er
langt fra altid, at patienter og borgere i ernæringsri-
siko får den rette eller rettidige hjælp. Der er brug for
en tidlig indsats og en mere ensartet tilgang overfor
den enkelte umiddelbart efter underernæring, eller
risiko for underernæring, er identificeret. For en tidlig
indsats har stor effekt på både sygdomsudvikling,
livskvalitet og dødelighed samt presset på det samlede
sundhedsvæsen.
Derfor arbejder ALMU for, at:
• Systematisk ernæringsopsporing og ernæringsbe-
handling bliver en integreret del af indsatsen på
sygehuse, plejecentre og i hjemmeplejen, fx ved at:
Etablere tværfaglige ernæringsteam i hjemme-
plejen med fx kliniske diætister, tandplejere og
ergoterapeuter, som arbejder tæt sammen med
andre relevante faggrupper, herunder særligt
social- og sundhedspersonalet.
Ernæring konsekvent indgår i plejeforløbspla-
nerne, så sygehuse og kommuner overdrager
oplysninger om patientens/borgerens ernæring
til hinanden.
4
SUU, Alm.del - 2023-24 - Bilag 137: Henvendelse af 12/12-23 fra Alliancen mod Underernæring om nye anbefalinger mod underernæring
2799993_0005.png
3
Der skal være fokus på
maden og måltidets
betydning i forebyggelse og
behandling af underernæring
Rammerne for måltidet og anretningen af maden, så
den blandt andet ser appetitlig ud, er væsentlige fakto-
rer for, at maden bliver spist. Det samme gælder for
borgerens evne til at spise maden. Denne evne kan
være påvirket af fx smerter, tandstatus eller synkeev-
ne.
Det er ikke altid, at disse faktorer tænkes ind i forebyg-
gelse og behandling af underernæring. Det er derfor
vigtigt med et helhedsorienteret syn på mennesket og
måltidet, som sikrer, at den rette mad og ernærings-
behandling er tilgængelig for den enkelte. Og at den
enkelte borger/patient samtidig understøttes i at spise
maden og får de bedst mulige forudsætninger for at
indtage den.
Faglige kompetencer i ernæring og måltider er afgø-
rende for at forstå, hvad der kan ligge bag den mang-
lende evne eller lyst til at spise og drikke, samt for at
give den rette måltidsassistance.
Det kræver, at der ledelsesmæssigt prioriteres res-
sourcer til denne opgave, ligesom der hos relevante
faggrupper er tilstrækkelig opmærksomhed på ram-
mernes betydning for måltidet og spisningen.
Derfor arbejder ALMU for, at:
• Der tilbydes den rette og individuelt tilpassede ernæ-
ring og støtte til måltidet til den enkelte på sygehuse
og i ældreplejen.
• De optimale rammer for måltidet på sygehuse og ple-
jecentre understøttes, fx gennem måltidsværtsskab.
• Alle relevante faggrupper i sundhedsvæsenet og
ældreplejen kender til den betydning, de rette ram-
mer for måltidet, har for spisning og kan tilbyde den
nødvendige støtte.
4
Uddannede
medarbejdere skal
varetage ernæringsopgaven
ALMU støtter generel folkeoplysning om kost og
ernæring, men ernæringsindsatsen i sundhedsvæsenet
og plejesektoren skal varetages af medarbejdere med
de rette faglige kompetencer. Det gælder både for
opsporing, diagnosticering, behandling, opfølgning,
madproduktion samt hjælp til måltidet og spisning, jf.
Sundhedsstyrelsens vejledning.1
Derfor arbejder ALMU for, at:
• De rette faglige kompetencer er til stede i alle nød-
vendige ernæringsindsatser i sundheds- og plejesek-
toren.
5
1
Sundhedsstyrelsen. 2022. Underernæring: Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i
ernæringsrisiko. Vejledning til kommune, sygehus og almen praksis.
SUU, Alm.del - 2023-24 - Bilag 137: Henvendelse af 12/12-23 fra Alliancen mod Underernæring om nye anbefalinger mod underernæring
2799993_0006.png
5
Viden om under-
ernæring og ernæringens
betydning skal styrkes
6
Tværgående
samarbejde skal
styrke ernæringsindsatsen
Underernæring kan forebygges, og vi ved allerede
meget om, hvad der skal til. Denne viden når desværre
ikke bredt nok ud. Viden om ernæringens og unde-
rernæringens betydning skal udbredes. Det gælder
både blandt beslutningstagere, ansatte i regioner og
kommuner, ligesom sundhedsmyndighederne har en
central opgave i at sikre forståelig viden til dem, der
er direkte påvirket af underernæring dvs. patienter,
borgere og pårørende.
Derfor arbejder ALMU for, at:
• Udbrede kendskabet til underernæring gennem for-
midling af viden, data og konkrete cases.
• Borgernes sundhedsdata omfatter ernæringstilstand
og et eventuelt ikke-planlagt vægttab.
• Der udvikles en business case for opsporing og be-
handling af underernæring på tværs af sektorer.
Underernæring opstår, fastholdes og forværres ofte i
overgange mellem sektorer og fagligheder, fx ved ud-
skrivelse fra sygehus til hjemmepleje. Underernæring
kalder derfor på tværgående initiativer og skal løses i
et forpligtende samarbejde mellem sektorer.
Derfor arbejder ALMU for, at:
• Der foregår en systematisk opsporing af underer-
næring i kommunerne, på sygehusene og i almen
praksis, blandt andet i sundhedsklyngerne, og data
indgår i klyngernes planlægning og monitorering.
• Det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde på
tværs af kommune, sygehus og almen praksis om
borgernes ernæring øges, herunder ved deling af
borgernes ernæringsstatus og evt. ernæringsplan.
• Ernæringsprofessionelle inddrages tættere på pa-
tienter og borgere både i regioner og kommuner for at
styrke det tværfaglige samarbejde om borgeren.
• Der skabes incitamenter, herunder økonomiske, der
er med til at sikre et tværsektorielt samarbejde om
ernæringsindsatsen.
6
SUU, Alm.del - 2023-24 - Bilag 137: Henvendelse af 12/12-23 fra Alliancen mod Underernæring om nye anbefalinger mod underernæring
2799993_0007.png
Hvidbogen
hjemmeplejen og plejeboligen, 2013.
SMAG fra Københavns Universitet og Madkulturen om Skønne
Måltider til Alle Gamle, 2015,
Socialstyrelsen: National handlingsplan for måltider og ernæring til ældre i
hjemmeplejen og plejeboligen, 2013.
Medlemmer af Alliancen mod Underernæring
Arla Foods | Dansk Selskab for Klinisk Ernæring | Dansk Sygeplejeråd |
Danske Fysioterapeuter | Danske Tandplejere | Danske Ældreråd | DTU |
Medlemmer af Alliancen mod
|
Underernæring
Diætister |
Ergoterapeutforeningen | FMF | FOA Fagligt selskab af Kliniske
Arla Foods | Dansk Selskab for
|
Klinisk Ernæring | Dansk Sygeplejeråd |
Fødevarestyrelsen Kost og Ernæringsforbundet | Kræftens Bekæmpelse |
Danske Fysioterapeuter
Fødevarer | Landsforeningen af Kliniske
|
Tandteknikere | Madkulturen
Landbrug &
| Danske Tandplejere | Danske Ældreråd DTU |
Ergoterapeutforeningen | FMF | FOA | Fagligt selskab af Kliniske Diætister |
| Sundhedsstyrelsen | Ældre Sagen
Fødevarestyrelsen | Kost og Ernæringsforbundet | Kræftens Bekæmpelse |
Landbrug & Fødevarer | Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere | Madkulturen
| Sundhedsstyrelsen | Ældre Sagen
22
Det skal understreges, at myndighedsrepræsentanterne fra Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen og
Madkulturen har deltaget som observatører i Alliancen mod Underernæring. Myndighedsrepræsentan-
ternes deltagelse i Alliancen mod Underernæring har således alene en faglig og ikke politisk karakter, og
Det skal understreges, at myndighedsrepræsentanterne fra Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen og
myndigheds- repræsentanterne er ikke medafsendere på anbefalingerne.
Madkulturen har deltaget som observatører i Alliancen mod Underernæring. Myndighedsrepræsentan-
ternes deltagelse i Alliancen mod Underernæring har således alene en faglig og ikke politisk karakter, og
myndigheds- repræsentanterne er ikke medafsendere på anbefalingerne.
Alliancen består af
Dansk Selskab for Klinisk Ernæring · Kost og Ernæringsforbundet · Landbrug & Fødevarer · Ældre Sagen
Kræftens Bekæmpelse · FOA · Dansk Sygeplejeråd · Brancheforeningen Fødevarer til medicinske formål (FMF)
Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere · Dansk Selskab for Patientsikkerhed · Danske Tandplejere
Københavns Professionshøjskole · Danske Ældreråd · Ergoterapeutforeningen · Fagligt selskab af Kliniske Diætister, FaKD · Arla Foods
November 2023