B 117 Forslag til folketingsbeslutning om at udarbejde en national handlingsplan med henblik på at regulere den danske bestand af sæler.

Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Samling: 2023-24
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 21-02-2024
1. behandlet/henvist til udvalg 04-04-2024
Beretning afgivet 15-05-2024
Ministerområde:
Miljøministeriet
Resumé:
Forslaget går ud på at udarbejde en national handlingsplan inden udgangen af 2024, der sikrer yderligere regulering af sælbestanden i de danske farvande. Målet er at forbedre det danske vandmiljø og støtte fiskerierhvervet. Planen skal definere klare rammer for regulering af sælbestanden.

Miljø- og Fødevareudvalget har afgivet beretning over forslaget.

I beretningen konstaterer Socialdemokratiet, Venstre, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Moderaterne, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget, at der er mange faktorer, som presser de danske fiskebestande, og at sæl og særlig skarv i nogle områder også udgør et væsentligt pres på sårbare fiskebestande.

Partierne er enige om nødvendigheden af at kigge på mulighederne for yderligere regulering, samt at de eksisterende forvaltningsplaner løbende evalueres og ajourføres, i takt med at der kommer ny viden.

Partierne ser overordnet positivt på beslutningsforslagene, men er enige om, at yderligere regulering af arterne drøftes i forbindelse med de kommende forhandlinger om Fiskerikommissionens anbefalinger, idet kommissionen også anbefaler yderligere regulering.

Partierne er derudover enige om, at en forbedring af tilstanden for de danske fiskebestande også kræver indsatser på andre områder.
Sambehandlet med: