§ 20-spørgsmål S 181 Om at forøge forsvarsudgifterne.

Til: Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V)
Dato: 27-01-2023
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 03-02-2023
Endelig besvarelse 13-02-2023
Spørgsmålets ordlyd:
Henset til at den daværende socialdemokratiske regering – sammen med blandt andre Venstre – lagde op til frem mod 2030 at forøge forsvarsudgifterne op til 2 pct. af bnp og at lade dette finansiere ved at revidere budgetloven med henblik på at »øge grænsen for det strukturelle underskud i budgetloven til 1,0 pct. af BNP« og noterede sig, at det ville »være hensigtsmæssigt at sigte efter et offentligt underskud på omkring 0,5 pct. af BNP«, hvad er så ministerens holdning til, at denne plan nu angiveligt er skrottet, og hvorfor tilkendegav man ikke dengang – forud for folkeafstemningen om at fjerne forsvarsforbeholdet – at man i stedet agtede at fjerne en helligdag?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.
Dokumentdato: 13-02-2023
Modtaget: 13-02-2023
Omdelt: 14-02-2023

Svar på spm. nr. S 181: Henset til at den daværende socialdemokratiske regering – sammen med blandt andre Venstre – lagde op til frem mod 2030 at forøge forsvarsudgifterne op til 2 pct. af bnp og at lade dette finansiere ved at revidere budgetloven med henblik på at »øge grænsen for det strukturelle underskud i budgetloven til 1,0 pct. af BNP« og noterede sig, at det ville »være hensigtsmæssigt at sigte efter et offentligt underskud på omkring 0,5 pct. af BNP«, hvad er så ministerens holdning til, at denne plan nu angiveligt er skrottet, og hvorfor tilkendegav man ikke dengang – forud for folkeafstemningen om at fjerne forsvarsforbeholdet – at man i stedet agtede at fjerne en helligdag?

Svar på spm. nr. S 181 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 27-01-2023
Modtaget: 27-01-2023
Omdelt: 27-01-2023

Henset til at den daværende socialdemokratiske regering – sammen med blandt andre Venstre – lagde op til frem mod 2030 at forøge forsvarsudgifterne op til 2 pct. af BNP og at lade dette finansiere ved at revidere budgetloven med henblik på at »øge grænsen for det strukturelle underskud i budgetloven til 1,0 pct. af BNP« og noterede sig, at det ville »være hensigtsmæssigt at sigte efter et offentligt underskud på omkring 0,5 pct. af BNP«, hvad er så ministerens holdning til, at denne plan nu angiveligt er skrottet, og hvorfor tilkendegav man ikke dengang – forud for folkeafstemningen om at fjerne forsvarsforbeholdet – at man i stedet agtede at fjerne en helligdag?

Henset til at den daværende socialdemokratiske regering – sammen med blandt andre Venstre – lagde op til frem mod 2030 at forøge forsvarsudgifterne op til 2 pct. af BNP og at lade dette finansiere ved at revidere budgetloven med henblik på at »øge grænsen for det strukturelle underskud i budgetloven til 1,0 pct. af BNP« og noterede sig, at det ville »være hensigtsmæssigt at sigte efter et offentligt underskud på omkring 0,5 pct. af BNP«, hvad er så ministerens holdning til, at denne plan nu angiveligt er skrottet, og hvorfor tilkendegav man ikke dengang – forud for folkeafstemningen om at fjerne forsvarsforbeholdet – at man i stedet agtede at fjerne en helligdag? (pdf-version)
Html-version