Tak for det. Altså, når man går lidt tilbage i papirerne og hører talerne her, kan man jo høre, at man hele tiden forsøger at trække grænsen i den gale retning. Nu hørte jeg lige den konservative ordfører sige, var det 325.000 kr.? Det er ikke så lang tid siden, at det var 330.000 kr. Hvad er det så næste gang? 320.000, 315.000 eller 300.000 kr., eller hvad? Jeg synes, det går i den gale retning. Det må jeg nok sige.
Jeg kan godt love, at i Dansk Folkeparti anerkender vi, at det på det danske arbejdsmarked kan være overordentlig svært at skaffe arbejdskraft. Og så er det jo besnærende at kigge på det store udland for at se, om arbejdskraften findes der – altså ikke bare i Europa, men i alle lande rundtomkring. Det er bl.a. derfor, man har indført mulighed for international rekruttering, som det så fint hedder.
Ved den spæde fødsel handlede det om specialiseret arbejdskraft, som vi ikke kunne finde indenlands. Jeg kan faktisk huske, at jeg selv for mange år siden sad ovre i Finansministeriet, hvor vi begyndte at tale om det her, men det var meget specialiseret arbejdskraft, speciel arbejdskraft, og til en langt højere beløbsgrænse end det, vi er inde på her. Sådan er der så meget. Det var i hvert fald, hvad den blev italesat som, nemlig at det skulle være specialister fra udlandet, når vi som land overhovedet ikke kunne undvære den her ekspertise. Og da det handler om specialister, giver et vist niveau for beløbsgrænsen mening, men beløbsgrænsen har aldrig været prangende. Den startede i 2016 på 375.000 kr. og steg år for år til 465.000 kr. Der gik det den rigtige vej. Med dette lovforslag er den nu retur på de 375.000 kr. Og mon ikke der er stærke kræfter i regeringen – også uden for regeringen, kunne vi høre fra Radikale Venstre og desværre også fra Det Konservative Folkeparti – som ønsker den endnu længere ned.
I denne ordning skal vi lige huske at der indregnes feriepenge og pension. Så en reel månedsløn på knap 23.500 kr. månedligt er det, som vi her i landet lokker udlændinge med. Det vil sige, at det er gået fra at være en ordning, som skulle give mulighed for at tiltrække specialister, til at være en ordning, hvor nærmest alle, der kan varetage et arbejde, kan komme hertil.
Det kan ikke komme bag på ret mange, at Dansk Folkeparti absolut ikke kan støtte det her forslag. Dels ønsker vi ikke flere udlændinge her til landet, dels vil man med en så lav beløbsgrænse risikere reel løndumping. Med en løn på 23.500 kr. vil man få mindre end f.eks. en faglært tømrer. Ad den vej skubber man danskerne ud af arbejdsmarkedet og erstatter vedkommende med en udlænding. Man kan få sin ægtefælle med, sine børn med, sin samlever med, sin familie med osv. De kan gå i skole her, og man nyder selvfølgelig godt af det danske sundhedsvæsen, mens man er her. Efter en række år i Danmark kan man søge om permanent opholdstilladelse, og da børnene taler flydende dansk og ikke det hjemmehørende sprog og deres tilknytning er større til landet her end til hjemlandet, ja, så kan man måske blive her. Man kan senere blive dansk statsborger. For at være i Danmark er på så mange parametre meget mere attraktivt end at være i det land, som man kommer fra.
Så helt grundlæggende kan denne ordning blive en genvej til Danmark. Det er lige smart nok, og det er meget, meget ærgerligt. Det er ikke ret lang tid siden, at Socialdemokratiet sikrede et flertal imod alt det her. Jeg synes, det må være trist at sidde som minister og være tvunget til i den regering, man nu har under sine vinger og samarbejder med, at gå grundlæggende imod de synspunkter, som man hidtil har haft.
I Dansk Folkeparti takker vi pænt nej til at sænke beløbsgrænsen, som der her er foreslået. Tak.