L 30 Forslag til lov om ændring af straffelov for Færøerne, retsplejelov for Færøerne og lov for Færøerne om retsafgifter.

(Ændringer som følge af ikraftsættelse af lov for Færøerne om fuldbyrdelse af straf m.v. og som følge af ikraftsættelse af ændringsanordning om konkursloven for Færøerne).

Af: Justitsminister Peter Hummelgaard (S)
Udvalg: Færøudvalget
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 3

Begrundelsen for, at lovforslaget (L29) ikke indeholder bestemmelser om fuldbyrdelse af straf på bopælen under intensiv overvågning og kontrol, er, at spørgsmål vedrørende en fodlænkeordning på Færøerne skal afklares ved en forundersøgelse lavet af Justitsministeriet og Kriminalforsorgen. Forundersøgelsen blev påbegyndt i begyndelsen af 2021. Til behandlingen af dette lovforslag i Færøernes Lagting er der udarbejdet et notat fra Justitsministeriet om denne forundersøgelse af muligheden for fodlænkeordning på Færøerne. Notatet konkluderer, at det er teknisk muligt at indføre fodlænkeordningen på Færøerne, dog bemærkes, at der udestår fortsat afklaring af flere spørgsmål, inden der fra Justitsministeriets side eventuelt vil kunne arbejdes videre med at udarbejde regler om en fodlænkeordning på Færøerne, og at et eventuelt lovforslag om fodlænke vil blive udarbejdet særskilt. Vil ministeren oplyse, hvad status er for arbejdet med etablering af fodlænkeordning på Færøerne, og om ministeren fortsat agter at udarbejde et særskilt lovforslag om dette, eller om spørgsmålet om en fodlænkeordning på Færøerne burde være omfattet af dette lovforslag om straffuldbyrdelse?
Dato: 21-02-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: politi og retsvæsen
Dokumentdato: 09-03-2023
Modtaget: 09-03-2023
Omdelt: 09-03-2023

L 29 - svar på spm. 3 om status på arbejdet med etablering af fodlænkeordning på Færøerne, og om ministeren fortsat agter at udarbejde et særskilt lovforslag om dette, til justitsministeren

Besvarelse - L 29, L30 - spm. 3 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 21-02-2023
Modtaget: 21-02-2023
Omdelt: 21-02-2023

Spm. om status på arbejdet med etablering af fodlænkeordning på Færøerne, og om ministeren fortsat agter at udarbejde et særskilt lovforslag om dette, til justitsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version