Miljø- og Fødevareudvalget 2022-23 (2. samling)
L 12 Bilag 2
Offentligt
Notat
J.nr. 21-1121-000001
Ref. MALBOO
Den 26. august 2022
Høringsnotat
Lovforslag om lov om Fonden for Plantebaserede Fødevarer
Lovforslaget blev som udkast sendt i ekstern høring den 13. juni 2022 med frist for afgivelse af
høringssvar den 28. juli 2022.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
har modtaget høringssvar fra 3F, Danmarks Frie
Forskningsfond, Danmarks Restauranter og Cafeer, Danske Advokater, Dansk Erhverv, DI
Fødevarer, GTS-foreningen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Københavns Universitet
Institut for Fødevarevidenskab, Landbrug & Fødevarer, Tænketanken Frej, Plantebranchen,
SEGES Innovation, Dansk Vegetarisk Forening, Forbrugerrådet Tænk og Økologisk
Landsforening.
Høringssvarene har berørt følgende punkter:
1. Definitionen på plantebaserede fødevarer
2. Krav om økologiske projekter
3. Sammensætning af fondens bestyrelse
4. Kontrol
5. Sekretariatet
6. Fondens støttemuligheder
7. Evaluering af fonden
8. Fondens opbygning
9. Fondens strategi og formål
10. Klage
11. Etablering
12. Ikrafttræden
13. Ministeriets overvejelser
14. Økonomiske og administrative konsekvenser
I det følgende gennemgås hovedpunkter i høringssvarene. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug
og Fiskeris kommentarer hertil er anført i kursiv. Høringssvarene er kun gengivet i hovedtræk.
For detaljerede oplysninger om svarenes indhold henvises der til de fremsendte høringssvar, som
kan ses på Høringsportalen.
Bemærkninger til udkastet:
1. Definitionen på plantebaserede fødevarer
DI Fødevarer bemærker, at det er positivt, at definitionen på plantebaserede fødevarer i
lovforslaget omhandler alle planter, svampe mv., men at det er uklart, om ingredienser fremstillet
Landbrugsstyrelsen • Nyropsgade 30 • 1780 København V
Tlf. 33 95 80 00 • CVR 20814616 • EAN 5798000877955 • [email protected] • www.lbst.dk