Tak, formand. Hvad er indvandringens pris? Hvad koster det, at en pige bliver voldtaget af tre arabere? For hende måske livet. For den danske stat? Ja, det kan nok sættes om i kroner og øre. Men hvilken pris er størst? Mon ikke det er pigens? Derfor er det ærgerligt, at en debat som den, vi har haft i dag, alene kommer til at handle om beskæftigelse og effekter på statens budget osv.
For indvandringens pris er den, som den helt almindelige dansker betaler i hverdagen. Det er dominansvolden på togstationen, det er uroen i klasseværelset, og det er folkeskolelæreren, der bliver truet og overfaldet, fordi hun vil undervise i ytringsfrihed og Muhammedtegningerne eller viser et kort af verden, hvor Israel fremgår. Det er den ægte pris, og intentionen med Dansk Folkepartis forslag i dag var ud over selvfølgelig at se på den rent økonomiske fremskrivning – men det kan vi såmænd nok håndtere – også at se på, hvad det er for en fremtid, de unge danskere går ind i, altså hvad for en folkeskole der er, når vi ved, at der f.eks. i Ishøj eller Brøndby, hvor jeg er valgt, er et flertal af udlændinge med hele det præg, som det sætter på undervisningen og på skolegården. Når vi ved, at der kommer en stadig mere mellemøstlig dominansorienteret adfærd iblandt unge, hvad betyder det så? Hvad er det for en erfaring, vi kan se andre vestlige lande, der ulykkeligvis har haft den samme indvandring, har oplevet, og er der overhovedet nogen lande, som har knækket nødden, i forhold til hvordan man så kommer uden om problemerne?
Eller vi kan se på sygehusvæsenet, hvor jeg for et halvt års tid siden tillod mig at gøre opmærksom på, hvordan det skaber en enorm utryghed, når et helt venteværelse er fyldt op af en enkelt familie og grædekoner, og hvad ved jeg, fordi der er en indlagt på hospitalet, uden at man har adgang til det private rum, som vi som danskere er vant til i sygehusvæsenet. Hvad betyder det i forhold til vores socialvæsen og vores børneinstitutioner, altså alle de ting, som er selvfølgeligheder i hverdagen for os som danskere?
Vi ved jo bare, at selv om tilstrømningen fra Mellemøsten i hvert fald for en stund er bremset, så er det ikke sådan, at demografien er uændret. Vi ved, at disse familier får stadig flere børn, og vi ved, at integrationen fortsat fungerer dårligt. Det er ikke nødvendigvis sådan, at de ikke er i arbejde, men deres integration og deres assimilering i det danske samfund og deres forståelse for det danske samfunds værdier, altså kønnenes ligestilling, demokratiet og lovens forrang for religionen osv., kan mange steder ligge på et ganske lille sted, og de går, hvis de har en retstvist, hellere i moskéen for at spørge imamen, end at de henvender sig til de rigtige myndigheder osv. Altså, hvilken langsigtet påvirkning af det danske samfund er der, ved at vi har inviteret en stor gruppe fra Mellemøsten med den muslimske kultur, selvforståelse og samfundsforståelse ind? Man kan nok ikke sige »inviteret«, for vi var nogle, der takkede nej, men vi var jo i mindretal.
Hvad betyder det? Jeg tror, det er vigtigt at få kortlagt, for når vores generation er under mulde, så er der jo en ny generation, som stadig står med problemerne. Og nu er det jo, det tillader jeg mig at sige, i hvert fald fortsat generationen af de gamle partier her på Christiansborg, der bærer ansvaret for, at det gik så galt. Så kunne de måske også gøre sig den ulejlighed at kortlægge problemernes omfang, sådan at vi andre og den kommende generation kunne prøve at afbøde konsekvenserne. Og det her er jo ikke et eller andet vildt fatamorganaforslag. Sådan et har jeg også prøvet at fremsætte, men det er jo ikke det, vi taler om her.
Det, vi i al ydmyghed foreslår, er, at vi skal gøre som nordmændene. Altså, nordmændene kunne for ca. 10 år siden godt finde ud af at nedsætte en ekspertgruppe, der kiggede på både de økonomiske forhold – for det havde de hidtil ikke været lige så gode til som vi i Danmark – men jo også på det socialpolitiske, på skolevæsenet, på sundhedsvæsenet osv. Det er nok svært at få øje på en så omkalfatrende forandring af det danske samfund og af dansk kultur som det, at man har inviteret hundredetusindvis af muslimer ind. Uanset om man så synes, det er fantastisk og et dejligt flowerpower-halalhippie-eksperiment, som Enhedslisten sikkert gør, eller om man begræder det, fordi man synes, at Danmark egentlig også var meget smukt inden, så kan vi vel nok blive enige om, at det er den enkeltstående mest voldsomme begivenhed i moderne danmarkshistorie. Ville det så være for meget at sige, at vi også gerne vil forberede fremtidige generationer og måske afbøde de konsekvenser for dem, som beslutningerne medfører?
Jeg kan ikke forstå, at man kan sige nej til det her. Eller det kan jeg jo så godt, og nu kommer vi til det spændende punkt. For hvad skete der egentlig i de finanslovsforhandlinger? Se, jeg anede ikke, at man måtte tale om den slags ting, men jeg er glad for, at ministeren bragte det på banen, for så går jeg ud fra, at ordet er frit. For hvad var det egentlig, vi talte om omkring bordet? Finansministeren kunne sagtens støtte det her beslutningsforslag, og det kunne – forstod jeg på finansministeren – både Moderaterne og Venstre sådan set også. Men man ville jo gerne have en finanslovsaftale, der også inkluderede nogle til venstre, nemlig Radikale Venstre og SF, og der gik grænsen. Og se, det er jo bare lidt sjovt. For i dag står vi jo så i en situation, hvor regeringen i et eller andet omfang kan agere frit. Altså, jeg går jo ikke ud fra, at man har båndlagt sig til venstrefløjen i enhver henseende. Det tror jeg nok er en del af udlændingeministerens retorik at man har droppet. Det var fortidens synder, ikke?
Så hvorfor kan man ikke støtte det her i dag, når man ovre i Struenseeværelset for 3 uger siden godt kunne? Det er bemærkelsesværdigt, og måske er det i virkeligheden også grundfortællingen om Socialdemokratiet i dag. Tak, formand.