Miljø- og Fødevareudvalget 2022-23 (2. samling)
MOF Alm.del Bilag 79
Offentligt
2650852_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1 240 København K
J.nr. 2022-2961
Den 23. januar 2023
Til udv algets orientering fremsendes hermed undersøgelsen ’Plantebaserede
måltider i offentlige køkkener’.
I forbindelse med forespørgselsdebat nr. F30 om klimav enlig mad i maj 2022
pålagde et flertal i Folketinget den dav ærende regering at undersøge muligheden
for, at borgere altid skal kunne tilv ælge et 1 00 pct. plantebaseret måltid ved
offentlig bespisning.
Af rapporten fremgår flere udfordringer, herunder
Ernæringsmæssige udfordringer forbundet med at serv ere v egetariske og
særligt v eganske måltider. Herunder særligt for børn under to år,
småtspisende og ældre og sy ge.
Behov for et ernæringsfagligt kompetenceløft blandt madprofessionelle.
Økonomisk
bety dning v ed
opkv alificering og
efteruddannelse af
køkkenprofessionelle.
Økonomisk beregning for selv e implementeringen af at hav e et 1 00 pct.
plantebaseret måltid tilgængeligt i offentlige køkkener.
V enlig hilsen
Jacob Jensen
Mi ni steriet for Fødevarer, Landb rug og Fiskeri • Slotsholmsgade 12 • 1 216 Køb enhavn K
Tl f . 38 1 0 60 00 • CV R 4195601 1 • EAN 579800088001 6 • fvm@f vm.dk • www.fvm.dk