Miljø- og Fødevareudvalget 2022-23 (2. samling)
MOF Alm.del Bilag 71
Offentligt
2649456_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Ch r istiansborg
1 240 København K
Den 1 9. ja nuar 2023
Sa g snummer: 2023-210
./.
Til u dvalgets or ientering fremsendes h ermed or ienterende notat om a fstemninger i 2022 i Den stående
Kom ite for nye fødevarer og toksikologisk s ikkerhed i fødevarekæden om g odkendelse a f n ye fødevarer
(kom itésag).
Ja cob Jensen
/
Jes per Wu lff Pedersen
Mi ni steriet for Fødevarer, Landb rug og Fiskeri • Slotsholmsgade 12 • 1 216 Køb enhavn K
Tl f . 38 1 0 60 00 • CV R 4195601 1 • EAN 579800088001 6 • fvm@f vm.dk • www.fvm.dk
MOF, Alm.del - 2022-23 (2. samling) - Bilag 71: Orienterende notat om afstemninger i 2022 om godkendelse af nye fødevarer
2649456_0002.png
Den 1 9. ja nuar 2023
FV M 238
ORIENT ERENDE NOT AT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG
om afstemninger i 2022 i Den stående Komite for nye fødevarer og toksikologisk sik-
kerhed i fødevarekæden om godkendelse af nye fødevarer (komitésag)
KOM-dokument foreligger ikke
Der blev i november 201 8 indført s tandardmandat for forslag om g odkendelse a f nye fødevarer (n ovel foods ). Kr i-
ter ier, s om r egeringen har til hensigt a t læg ge til grund for a fstemninger i disse sager, fremgår a f g rundnotat ov er-
s endt til Folketingets Europaudvalget den 24. oktober 2018.
Folketingets Europaudvalg vil en gang årligt m odtage en ov ersigt ov er afholdte a fstemninger og regeringens h old-
n ing.
Ov ersigt
I 2022 fr emsatte Kommissionen 21 forordningsforslag om g odkendelse a f nye fødevarer, hvor s tandardmandatet
blev anvendt.
Det v edlagte bilag giver en oversigt over a fholdte a fstemninger i 202 2 om n ye fødevarer.
MOF, Alm.del - 2022-23 (2. samling) - Bilag 71: Orienterende notat om afstemninger i 2022 om godkendelse af nye fødevarer
2649456_0003.png
Bilag
AFST EMNINGER I 2022 I DEN ST ÅENDE KOMITE FOR PLANT ER, DY R, FØDEVARER OG FODER, AFDELINGEN FOR
NY E FØDEVARER OG T OKSIKOLOGISK SIKKERHED
Afstem ning
m åned
Februar
Februar
Februar
April
April
April
April
Juni
Juni
Juni
Oktober
Fødev are
Galacto-oligosakkarid
Mungbønne (V
igna radiata)
protein
Trans-resveratrol (mikrobiel kilde)
Tetrahy drocurcuminoider
Kerner fra Jatropha curcas L. (spiselig
sort)
Olie fra Calanus finmarchicus
Nicotinamidribosidchlorid
Jernhy droxidadipattartrat
Olie med højt indhold af DHA og
EPA fremstillet af Schizochytrium sp.
Galacto-oligosaccharid
Frosne, moste, tørrede og pulverise-
rede former af
Alphitobius diapernus-
larv er (hønseribille)
Pulv er af Antrodia camphorata-myce-
lier
Xy lo-oligosaccharider, V alleprotein-
isolat (fra mælk), 3'-sialy llactosenatri-
umsalt (mikrobiel kilde)
UV -behandlet svampepulver med ind-
hold af v itamin D2
Delv ist affedtet pulver
af Acheta domesticus (husfårekylling)
Beta-lactoglobulin fra komælk
Æ rte- og risprotein fermenteret med
Lentinula edodes-mycelier (shiitake-
sv amp)
Lacto-N-tetraose
Godkendelsen om handler
Æ ndring af anv endelsesbetingelser
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
Æ ndring af specifikation
Godkendelse i kosttilskud
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
Æ ndring af specifikation og anvendelsesbetingelser
Æ ndring af specifikation og anvendelsesbetingelser
Godkendelse i kosttilskud
Æ ndring af anv endelsesbetingelser
Æ ndring af anv endelsesbetingelser
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
Dansk hold-
ning
For
For
For
For
For
For
For
For
For
For
For
Resultat
V edtaget
V edtaget
V edtaget
V edtaget
V edtaget
V edtaget
V edtaget
V edtaget
V edtaget
V edtaget
V edtaget
Oktober
Oktober
Godkendelse i kosttilskud
Div erse rettelser til EU-listen: Æ ndring af specifika-
tion og anv endelsesbetingelser
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
For
For
V edtaget
V edtaget
Oktober
Oktober
Oktober
Oktober
For
For
For
For
V edtaget
V edtaget
V edtaget
V edtaget
Oktober
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
For
V edtaget
MOF, Alm.del - 2022-23 (2. samling) - Bilag 71: Orienterende notat om afstemninger i 2022 om godkendelse af nye fødevarer
2649456_0004.png
Afstem ning
m åned
Oktober
Oktober
Nov ember
Fødev are
3-Fucosyllactose
3’-Sialy llactose
Osteopontin fra komælk
Godkendelsen om handler
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
Godkendelse i div erse fødevarekategorier
Dansk hold-
ning
For
For
For
Resultat
V edtaget
V edtaget
V edtaget