Miljø- og Fødevareudvalget 2022-23 (2. samling)
MOF Alm.del Bilag 518
Offentligt
2739673_0001.png
Konference: Fødevarer i en plantebaseret fremtid
Torsdag d. 28. september kl. 9:30-14:00 i fællessalen på Christiansborg, København
Gratis deltagelse: Link til tilmelding
Hvilke fødevarer kommer vi til at spise i en plantebaseret fremtid, og hvor skal proteinerne komme
fra? Skal der satses stort på traditionelle løsninger som fermentering og ekstrudering, eller skal vi i
stedet skabe proteiner fra CO2 i luften eller smags- og teksturingredienser fra genmodificerede
mikroorganismer? Og hvad er økologiens rolle? Skal det hele i spil?
Men hvad er mulighederne, barriererne og fremtidsperspektivet egentlig for de forskellige
løsninger? Det forsøger vi med denne konference at komme nærmere, med oplæg fra eksperter
inden for flere af disse løsninger. Til sidst vil politikerne debattere hvilke teknologier og
proteinkilder de mener, at Danmark skal satse på i fremtiden.
Plantebaseret Videnscenter, Plantebranchen og Dansk Erhverv inviterer til en stor konference, hvor
vi udforsker ovenstående emner. Vi serverer frokost med fremtidens smagfulde, innovative og
økologiske fødevarer. Og så er der tid til at netværke, stille spørgsmål til oplægsholdere og præge
politikernes syn på et fremtidigt dansk fødevaresystem.
Se programmet på næste side.
Det er gratis at deltage. Tilmeld dig i dag via dette link:
Link til tilmelding.
Konferencen er støttet af
MOF, Alm.del - 2022-23 (2. samling) - Bilag 518: Invitation til konference 28/9-23: Fødevarer i en plantebaseret fremtid fra Plantebranchen, Dansk Erhverv og Plantebaseret Videnscenter
2739673_0002.png
Konference: Fødevarer i en plantebaseret fremtid
Torsdag d. 28. september kl. 9:30-14:00 i fællessalen på Christiansborg, København
Program
(ændringer kan forekomme):
09:00-9:30:
09:30-9:45:
Ankomst med kaffe/te, kage og frugt
Velkomst og introduktion til tema og program v.
Ida Auken,
dagens vært, MF for
Socialdemokratiet.
09:45-10:00:
Biodiversiteten
skriger på et forandret fødevaresystem i Danmark -
Martin Keller,
Naturformidler og Verdensmålschef i Dansk Vegetarisk Forening
10:00-10:20:
Overblik:
teknologier og proteinkilder - Oplægsholder: TBA,
Aarhus Universitet
Muligheder og barrierer for udvalgte teknologispor og proteinkilder for en grøn omstilling af det
danske fødevaresystem, herunder belysning af økologiens betydning:
10:20-10:35: Traditionel
fermentering
på nye måder -
Randi Wahlsten,
Matr Foods
10:35-10:55:
Bioteknologiske
løsninger for smag, tekstur og holdbarhed - TBA
10:55-11:10: Pause
11:10-11:25: Rene
planter
kan tage pladsen på podiet -
Emil Andersen,
Planteslagterne
11:25-11:40:
Ekstrudering
som mulig teknologitrumf -
Ulrich Kern-Hansen,
Organic Plant Protein
11:40-12:00: Spiselige proteiner fra
CO2
i luften -
Nadine Kommerein,
Novo Nordisk CO2
Research Center
12:00-12:20: Hvordan skal vi spise og arbejde med
fremtidens fødevarer? Claus Meyer
12:20-13:00: Frokost med fremtidens fødevarer
13:00-14:00:
Paneldebat:
Hvilke teknologier og proteinkilder skal Danmark satse mest på for en
grøn omstilling af det danske fødevaresystem?
Paneldeltagere:
Ida Auken(S), Søren Egge Rasmussen
(Ø),
Linea Søgaard-Lidell
(V),
Signe Munk
(SF)
14:00:14:05:
Opsamling og tak for i dag
Link til tilmelding
Vi glæder os til at se dig.
Mvh Plantebaseret Videnscenter, Plantebranchen og Dansk Erhverv
Konferencen er støttet af