Miljø- og Fødevareudvalget 2022-23 (2. samling)
MOF Alm.del Bilag 42
Offentligt
2646758_0001.png
KØBENHAVNS UNIVERSITET
DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET
Att. Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.
Invitation til
Inspirationsbesøg: Fremtidens grønne fødevarer- og økonomi
Inspirationsbesøg: Fremtidens grønne fødevarer og fødevareøkonomi
12. JANUAR 2023
SCIENCE SEKRETARIAT,
Kære Miljø- og Fødevareudvalg.
KOMMUNIKATION OG POLICY
SEKTION POLICY
Danmarks landbrug og fødevareproduktion står foran en afgørende
omstilling. En ny visionsplan skal guide den samlede omstilling og
balancere de mange hensyn til klima, miljø, sundhed og et centralt erhverv.
BÜLOWSVEJ 17
1870 FREDERIKSBERG C
DIR
28992288
KU SCIENCE er eksperter i fremtidens fødevarer. Vi forsker og uddanner i
alle dele af værdikæden – fra molekylerne i marken til indkøbsvanerne i
supermarkedet. KU SCIENCE vil på den baggrund gerne invitere udvalget
til inspirationsbesøg om fremtidens grønne fødevarer og fødevareøkonomi:
[email protected]
REF: AAN
22.02.2023 kl. 8.30-10.30 på Future Consumer Lab
hos Institut for Fødevarevidenskab
Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg C*
*Besøget kan arrangeres på et andet tidspunkt, hvis det passer udvalget bedre. Ligeledes er udvalget velkomne til
at besøge Kus forsøgsgårde i Taastrup, hvor I kan se den nyeste afgrødeforskning, robotteknologier mm. KU kan i
så fald arrangere fælles transport til/fra København (ca. 40 min. hver vej).
I vil møde Danmarks førende eksperter inden for fagområder, der udgør de
centrale led af grønne fødevarers værdikæde. De vil fortælle om potentialer
og udfordringer, når det handler om at udvikle og stimulere efterspørgslen
efter grønnere fødevarer. I en åben og fri dialog kan de svare på aktuelle
dagsordener og spørgsmål.
MOF, Alm.del - 2022-23 (2. samling) - Bilag 42: Invitation fra KU SCIENCE til Inspirationsbesøg: Fremtidens grønne fødevarer og fødevareøkonomi
I vil høre korte, skræddersyede oplæg fra følgende eksperter på området:
Prof. Jørgen Dejgård Jensen:
Fødevarer og samfundsøkonomi
Lektor Sinne Smed:
Om adfærdseffekter af afgifter mv.
Prof. Dennis Sandris Nielsen:
Om fermentering og nye fødevaretyper
Prof. Poul Erik Jensen:
Om mikroalger, planteost mm.
Prof. Wender Bredie:
Rundvisning på Future Consumer Lab
SIDE 2 AF 3
Udover oplægsholderne vil I møde: Lektor Dorte Bodin Dresbøll
(bælgfrugter), lektor Vibeke Orlien (planteproteiner) og lektor Thomas
Bøker Lund (mad, kultur og sociale relationer).
Vi serverer let morgenmad og kaffe/the.
Frist for tilmelding senest d.
08.02.2023 til udvalgssekretæren.
Vi håber meget at se jer til en spændende formiddag om fremtidens grønne
fødevarer og fødevareøkonomi.
Venlige hilsener
Anna Haldrup
Institutleder ved Institut for Fødevarevidenskab
Københavns Universitet
Bo Jellesmark Thorsen
Institutleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi
Københavns Universitet
Svend Christensen
Institutleder ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab
Københavns Universitet
MOF, Alm.del - 2022-23 (2. samling) - Bilag 42: Invitation fra KU SCIENCE til Inspirationsbesøg: Fremtidens grønne fødevarer og fødevareøkonomi
2646758_0003.png
Program for KU SCIENCEs inspirationsmøde om
Fremtidens grønne fødevarer og fødevareøkonomi
8.15-8.40
Velkomst og introduktion: En grønnere værdikæde
v. professor og institutleder Svend Christensen
SIDE 3 AF 3
8.40-9.10
Tema 1: Fødevarer: Afgifter, adfærd og samfundsøkonomi
Oplæg v. professor Jørgen Dejgård Jensen og lektor Sinne Smed
9.10-9.40
Future Consumer Lab
Rundvisning v. professor Wender Bredie
9.40-10.10
Tema 2: Sådan udvikler vi fremtidens fødevarer
Oplæg v. professor Dennis Sandris Nielsen og professor Poul Erik Jensen
10.10-10.30
Diskussion