Børne- og Undervisningsudvalget 2022-23 (2. samling)
BUU Alm.del Bilag 148
Offentligt
2739200_0001.png
SYMPOSIUM
om plantebaseret og planterig mad
- efteruddannelse og kompetenceudvikling for køkkenprofessionelle
Mandag 9. oktober, 2023, kl. 12-16 på Bispebjerg Hospital
Adresse: Nielsine Nielsens Vej 6A, indgang 11A, stuen til højre. For at tilmelde klik her:
TILMELD
Af hensyn til tilrettelæggelsen bedes tilmelding ske senest 31. august 2023
Programmet byder på smagsoplevelser, faglig inspiration og muligheden for at opnå og dele viden om fremtidens
madlandskab.
Program
12-12.30 Frokost & netværk
12.30-12.40 Velkomst, konkurrence og introduktion til programmet
12.40-13.00 Regeringens målsætninger, strategier og holdninger til grøn omstilling, bæredygtighed og klimavenlig
mad, herunder uddannelse og kompetenceudvikling
v. Ida Auken, MF og ordfører for Landbrug og fødevarer og Thomas Skriver Jensen, MF og
erhvervsuddannelsesordfører for socialdemokratiet
13.00-13.30 Grønt med umami og velsmag - hvordan skaber man velsmag i plantebaseret mad?
v. Mette Dalgaard, direktør og gastronomisk chef Falsters Kyst
13.30-14.30 Rundvisning i Bispebjergs Hospitalskøkkener, hvor kulinarisk kvalitet og
bæredygtighed går hånd i hånd
14.30-14.45 Kaffe & noget sødt
14.45-15.00 Sjov med plantebaseret mad (comedy)
v. Anders Fjeldsted, komiker m.m.
15.00-15.30 Præsentation af uddannelser i plantebaseret mad for køkkenprofessionelle
v. Christine Bille Nielsen & Susanne Venlov, kokke, madformidlere, foodstylister & opskriftsudviklere
15.30-15.55 Behov for kompetencer og viden om plantebaseret madhåndværk i virksomheder
v. Gitte Breum,
chef for Mad og Måltider, Odense Kommune
15.55 Tak for i dag
Symposiet henvender sig til beslutningstagere på forskellige niveauer, fagprofessionelle, virksomheder inden for
forplejning i offentlige og private køkkener. Bag symposiet står flg. Organisationer, som også udgør
Efteruddannelsesudvalget: Danske Regioner, Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, 3F Privat Service, Hotel og
Restauration, Horesta, Dansk Erhverv, Danske Industri, Fødevareforbundet NNF, og BKD.
Symposiet markerer afslutningen på udvikling af uddannelser for køkkenprofessionelle med fokus på plantebaseret
mad og skal bidrage til synliggørelse af kursusmuligheder på køkkenområdet herunder inden for bæredygtighed og
klimavenligt køkken. Udviklingsarbejdet og synliggørelsen følger af en særbevilling på finansloven for 2022.
www.uddannelsessekretariatet.dk