Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
J.nr. 2022-1971
Den 8. april 2022
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1 til B 177, som Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg har
stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 16. marts 2022. Spørgsmålet er stillet efter
ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Torsten Gejl (ALT).
Spørgsmål nr. 1 til B 177 fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
”Vil ministeren redegøre for, hvor stor en økonomisk andel af de offentlige kantiners fødevarebudgetter
der anvendes på indkøb af oksekød og lammekød, sammenlignet med, hvor stor en andel af kantinernes
CO2-udledning som kommer fra forbrug af oksekød og lammekød?”
Svar
Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg indhentet en udtalelse fra Fødevarestyrelsen, der har
oplyst følgende:
”Fødevarestyrelsen har ikke adgang til de offentlige kantiners fødevarebudgetter på tværs af kommune,
region og stat eller kendskab til øvrig eksisterende data, der giver et retvisende billede heraf. Det er
derfor ikke muligt at angive, hvor stor en økonomisk andel af de offentlige kantiners fødevarebudgetter,
der anvendes på indkøb af oksekød og lammekød eller at udlede, hvor stor en andel af kantinernes CO2-
udledning, som kommer fra forbrug heraf.”
Rasmus Prehn
/
Paolo Drostby
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K