Sundhedsudvalget (SUU) Alm. del

Samling: 2021-22

Spørgsmål 431

Sundhedsministeriet skriver i deres anbefaling for håndhygiejne, at der skal være tilsat glycerol til alkoholdesinfektion. Glycerol er et sukkerstof. Når alkoholen er fordampet, har man derfor smurt sine hænder ind i sukker. Man har så efterfølgende fugt, varme og føde og dermed optimale betingelser for mikroorganismer. Test viser, at efter ganske få minutter eksploderer antallet af mikroorganismer. a. Hvorfor mener ministeren, at det er en god ide at tilsætte glycerol til alkoholdesinfektionsmidler, når det forårsager en kraftig forøgelse af mikroorganismerne, når det er det modsatte, man forsøger at opnå? b. Der findes godkendte desinfektionsmidler, som er mere effektive mod mikroorganismer og uden glycerol eller lignende stoffer for eksempel Bright Water. Hvorfor er det ikke et af disse midler Sundhedsministeriet har anbefalet?
Dato: 17-02-2022
Status: Endeligt besvaret
Emne: sundhedspolitik og sundhedsøkonomi

Endeligt svar

Dokumentdato: 29-04-2022
Modtaget: 29-04-2022
Omdelt: 29-04-2022

SUU alm. del - svar på MFU spm. 431 om, hvorfor ministeren mener, at det er en god ide at tilsætte glycerol til alkoholdesinfektionsmidler, når det forårsager en kraftig forøgelse af mikroorganismerne, fra sundhedsministeren

SUU alm. del - svar på spm. 431 (D2165950) (pdf-version)
Html-version
Kopi af svar på SUU alm. del på spm. 1232 (2020-21) (pdf-version)
Html-version

Foreløbigt svar

Dokumentdato: 23-02-2022
Modtaget: 23-02-2022
Omdelt: 23-02-2022

SUU alm. del - foreløbigt svar på MFU spm. 431 om, hvorfor ministeren mener, at det er en god ide at tilsætte glycerol til alkoholdesinfektionsmidler, når det forårsager en kraftig forøgelse af mikroorganismerne, fra sundhedsministeren

SUU alm. del - foreløbigt svar på spm. 431 (pdf-version)
Html-version

Udvalgsspørgsmål

Dokumentdato: 17-02-2022
Modtaget: 17-02-2022
Omdelt: 17-02-2022

MFU spm. om, hvorfor ministeren mener, at det er en god ide at tilsætte glycerol til alkoholdesinfektionsmidler, når det forårsager en kraftig forøgelse af mikroorganismerne, til sundhedsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version