Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 30. maj 2022
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 963 (Alm. del), som Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
har stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 3. maj 2022. Spørgsmålet er stillet efter
ønske fra Søren Egge Rasmussen (EL).
Spørgsmål nr. 963 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
”Vil ministeren arbejde for at gøre det gennemskueligt for forbrugerne, når der indgår buræg i
forarbejdede fødevarer?”
Svar
Mærkning med oplysning om produktionsmetode vil kunne være et incitament for producenterne til at
omstille til systemer, der øger dyrevelfærden. Mærkning af fødevarer er dog harmoniseret på EU-plan,
og det vil derfor kræve en ændring af EU-reglerne, hvis der skulle indføres et oplysningskrav. Det er dog
allerede muligt at angive denne information på frivillig basis.
Jeg er positivt indstillet i forhold til arbejde for en ændring af EU-mærkningsreglerne, som vil indebære,
at forbrugerne får oplysning om produktionsmetoden for æg som ingrediens. Det skal dog samtidig
sikres, at det er en model for mærkning, som er håndterbar for producenterne af forarbejdede fødevarer,
og som samtidig er gennemskuelig for forbrugerne.
Rasmus Prehn
/
Paolo Drostby
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K