Miljø- og Fødevareudvalget 2021-22
MOF Alm.del
Offentligt
2584248_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 30. maj 2022
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 944 (Alm. del), som Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
har stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 3. maj 2022. Spørgsmålet er stillet efter
ønske fra Søren Egge Rasmussen (EL).
Spørgsmål nr. 944 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
”Kan ministeren oplyse, hvor stor en procentdel buræg udgør af den samlede produktion af hønseæg til
konsum i Danmark? Herudover ønskes det oplyst, hvor stor en del af æg til forarbejdede produkter der
kommer fra burhøner?”
Svar
Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg indhentet en udtalelse fra Fødevarestyrelsen, der har
oplyst følgende:
”Burægsproduktionen udgjorde 12,9 pct. af de indvejede æg på pakkerierne i 2021. Dertil skal lægges de
buræg, der leveres direkte til medicinalindustrien.
Fødevarestyrelsen er ikke i besiddelse af fyldestgørende oplysninger og har til brug for besvarelsen
desuden indhentet oplysninger fra Landbrug & Fødevarer, som har oplyst følgende:
”Andelen af buræg i forarbejdede produkter kendes ikke, da der importeres en del flydende æg i bulk til
fødevareindustrien, hvoraf en del af de færdige produkter eksporteres, ligesom der importeres en lang
række fødevarer, hvor æg indgår som en ingrediens, og produktionsmetoden på disse æg kendes ikke.”
Rasmus Prehn
/
Paolo Drostby
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K
Tlf. 38 10 60 00 • CVR 41956011 • EAN 5798000880016 • [email protected] • www.fvm.dk