Miljø- og Fødevareudvalget 2021-22
MOF Alm.del
Offentligt
2625404_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
J.nr. 2022-5066
Den 20. september 2022
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 1233 (Alm. del), som Folketingets Miljø- og Fødeva-
reudvalg har stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 9. august 2022. Spørgsmålet er
stillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V).
Spørgsmål nr. 1233 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
”Med
henvisning til henvendelse fra Peder Frølund Buch, jf. MOF alm. del
bilag 661 bedes ministeren
kommentere henvendelsen med de to nævnte eksempler og ministeren bedes oplyse, hvad der foretages
for at meget uheldige kontrolbesøg ikke gentager sig som beskrevet i ostebutikken, og hvilke initiativer
ministeren har iværksat eller vil iværksætte til en fornuftig løsning i sagen om fiskekasserne på fiskeriauk-
tionen, da det er vanskeligt at forstå, at der stilles særlige krav et sted uden, at der tilsyneladende er kon-
stateret problemer?”
Svar
Henvendelsen der ønskes kommenteret, handler om tilliden til fødevarekontrollen på baggrund af to
konkrete sager hos henholdsvis St. Brøndum Ostebutik og Danske Fiskeauktioner.
Når Fødevarestyrelsen udfører kontrolbesøg, er det et grundlæggende princip, at kontrollen i videst mu-
ligt omfang vejleder virksomhederne, og at kontrollen tager udgangspunkt i dialog, ansvar og tillid. Det
er vigtigt at den tilsynsførende giver sig tid til at forklare formålet med reglerne, sammenhængen i reg-
lerne og nødvendigheden af, at reglerne overholdes.
Der er til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Fødevarestyrelsen, der har op-
lyst følgende:
”Som
led i arbejdet med den fællesministerielle kontrolstrategi fra 2017 har Fødevarestyrelsen iværksat
procedurer i forbindelse med onboarding og efteruddannelse af medarbejdere. Tilsynsførende uddan-
nes i den professionelle myndighedsrolle med særligt fokus på kommunikation, adfærd og jura.
Fødevarestyrelsen udfører desuden løbende kvalitetssupervision, hvor en leder eller en ledelsesrepræ-
sentant er med på kontrol. Formålet er at skabe en dialog mellem leder og tilsynsførende om den kon-
krete opgaveløsning og kontrollere, at den enkelte tilsynsførende i praksis lever op til kvalitetskravene
for kontrolbesøget.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Tlf. 38 10 60 00
• CVR
41956011
• EAN
5798000880016
[email protected]
www.fvm.dk
MOF, Alm.del - 2021-22 - Endeligt svar på spørgsmål 1233: Spm. om kommentar til henvendelse af 5/8-22 fra Peder Frølund Buch om fødevarekontrollen, til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri
2625404_0002.png
I sagen om St. Brøndum Ostebutik har Fødevarestyrelsen over for virksomhedsejeren beklaget, at reg-
lerne blev fejlfortolket. Sagen har givet anledning til opfølgning internt i Fødevarestyrelsen, som løbende
vil have fokus på at inddrage erfaringer fra den daglige kontrol, i det fortsatte arbejde med at sikre den
bedst mulige oplevelse for virksomhederne i forbindelse med fødevarekontrollen.
Fødevarestyrelsen har procedurer for kvalitetssikring af sanktioner, herunder administrative bødefore-
læg. En række sanktioner vurderes af jurister, før de sendes til virksomhederne. I den konkrete sag blev
det administrative bødeforelæg aldrig sendt til virksomheden.
Virksomheder har mulighed for at klage over sanktioner til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Admini-
strative bødeforelæg kan ikke påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet, men virksomheder kan und-
lade at vedgå bødeforelægget, hvorefter sagen vil blive overdraget til politiet, så virksomheden kan få
mulighed for at få prøvet sagen ved domstolene.
Hvis virksomheder ønsker at klage over en tilsynsførende, kan virksomhederne rette henvendelse til
Fødevarestyrelsen, som vil vurdere sagen nærmere.
I sagen om Danske Fiskeauktioner har Fødevarestyrelsen reageret på, at kasser med fisk i auktionshallen
kan omstables, og at en kasse med en mulig kontamineret bund, der placeres højere i stakken, vil risikere
at kunne kontaminere de underliggende kasser via smeltevandet, der drypper ned.
Det er Fødevarestyrelsens opfattelse, at kontroller og sanktioner har fulgt regler og praksis på Fødeva-
restyrelsens område. I den konkrete sag har Fødevarestyrelsen løbende siden 2018 vejledt virksomhe-
den og sanktioneret forholdet, uden at virksomheden har rettet varigt op.
Det fremgår af hygiejneforordningen
1
, at fødevarevirksomheder skal beskytte fødevarer mod kontami-
nering. I forbindelse med en audit i juni 2019, hvor Danmark var tilfældigt udvalgt, påtalte EU-Kom-
missionens kontroldirektorat over for Danmark i deres afsluttende rapport, at kasser med fisk ikke må
placeres direkte på kajen, idet kassernes bund derved kunne kontamineres. I samme rapport henstillede
kontroldirektoratet til, at Danmark var mere opmærksomme på at reagere over for denne kontamine-
ringsrisiko i kontrollen.
Fødevarestyrelsen holdt møde med fiskeauktionsbranchen 18. august 2022. På mødet blev det bl.a. af-
talt, at Fødevarestyrelsen vil undersøge håndhævelsen af EU-reglerne i andre medlemsstater.”
Rasmus Prehn
/
Paolo Drostby
1
Europa-Parlamentets og Rådets Forordning nr. 852/2004 af 29. april 2004 om fødevarehygiejne
2