Miljø- og Fødevareudvalget 2021-22
MOF Alm.del
Offentligt
2595134_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 16. juni 2022
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1032 (Alm. del), som Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
har stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 19. maj 2022. Spørgsmålet er stillet efter
ønske fra Erling Bonnesen (V).
Spørgsmål nr. 1032 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
”Ministeren bedes redegøre for, i hvilken grad den globale efterspørgsel efter animalsk protein forventes
at falde eller stige i 2030 og 2040 i forhold til i dag.”
Svar
OECD og FN’s fødevare- og landbrugsorganisation FAO forventer i ”OECD-FAO Agricultural Outlook
2021-2030” fra juli 2021, at den globale kødproduktion stiger med 13 pct. i perioden 2021-2030 som
følge af øget efterspørgsel fra ændrede forbrugsmønstre og befolkningstilvækst. Ses der generelt på ef-
terspørgslen efter animalsk protein forventes der i perioden 2021-2030 en stigning på 3 pct. pr. indbyg-
ger for højindkomstlande og 11 pct. pr. indbygger for middelindkomstlande. For lavindkomstlande for-
ventes stort set ingen ændring.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ikke umiddelbart kendskab til rapporter, der forud-
siger den globale efterspørgsel i 2040.
Rasmus Prehn
/
Mark Olsen
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K
Tlf. 38 10 60 00 • CVR 41956011 • EAN 5798000880016 • [email protected] • www.fvm.dk