Folketingets Forsvarsudvalg
Christiansborg
Folketingets Forsvarsudvalg har den 16. september 2022 stillet følgen-
de spørgsmål nr. 335, som hermed besvares.
Spørgsmål nr. 335:
Hvad er retningslinjerne og ønskerne for maden til Forsvarets ansatte
både under udsendelse og på kasernerne - er det hensigten at sikre en
varieret, sund og nærende kost, som smager godt og også inddrager
hensyn til den grønne omstilling eller økologi? Sikres dette bedst ved
f.eks. at ansætte eget køkkenpersonale og sikre den nødvendige øko-
nomi?
Dato:
Enhed:
Sagsnr.:
Dok.nr.:
Bilag:
27. september 2022
CFB
2022/006973
444870
Ingen
Forsvarsministeriet
Holmens Kanal 9
1060 København K
Tlf.: +45 7281 0000
Fax: +45 7281 0300
www.fmn.dk
EAN: 5798000201200
CVR: 25 77 56 35
Svar:
Forsvarsministeriet har anmodet Forsvarskommandoen og Forsvarsmi-
nisteriets Ejendomsstyrelse om bidrag til besvarelse. De oplyser føl-
gende, som jeg kan henholde mig til:
Forsvarskommandoens svar fsva. forhold under udsendelse:
”I
forbindelse med Forsvarets udsendelser tilstræbes en løsning, som
giver en varieret sammensætning af kost under hensynstagen til den
konkrete udsendelsesramme. Det er et ufravigeligt krav, at kosten
produceres og serveres under tilfredsstillende hygiejniske forhold.
Såfremt der i operationsområdet ikke kan tilvejebringes varieret og
hygiejnisk kost, kan danske enkeltmandsrationer anvendes.
Forsvaret benytter ofte allerede etablerede kantinefaciliteter under ud-
sendelser under forudsætning af, at disse tilbyder et varieret udbud af
kost, som fremstilles under tilfredsstillende hygiejniske forhold.
Forsvarskommandoen har ingen erfaring med, om eget køkkenperso-
nale sikrer en mere varieret, sund og nærende kost under udsendel-
ser.”
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses svar fsva. hjemlige forhold:
”Forsvarsministeriets
Ejendomsstyrelse arbejder ud fra en kostpolitik
om det sunde valg, hvor forsvarets ansatte, afhængig af arbejdsfunkti-
on, oplever forskellige udvalg i kantinerne til at understøtte netop de-
res behov.
Side 1 af 2