Dok. 230014
05. april 2022
Invitation til drøftelse om klimamærke på fødevarer
Til Miljø- og Fødevareudvalget,
Forbrugerrådet Tænk og DI Fødevarer inviterer sammen til morgenmad og samtidig drøftelse om
klimamærke på fødevarer. Vi foreslår onsdag den 11. maj kl 8.30-9.30 (andet tidspunkt kan findes,
hvis det ikke passer udvalget). Vi vil gerne afholde det der, hvor det er mest belejligt for udvalget,
så flest har mulighed for at deltage. Hvis I råder over lokaler som kan bookes kommer vi gerne,
alternativt vil vi forsøge at låne et lokale på Christiansborg eller vi kan invitere jer til H.C.
Andersens Boulevard 18 ved DI Fødevarer.
Formatet for mødet vil være et oplæg fra henholdsvis Forbrugerrådet Tænk og DI Fødevarer med
vores vigtigste pointer ifht. udarbejdelse af et meningsfuldt klimamærke på fødevarer. Dernæst vil
der være god tid til at udvalgets medlemmer kan spørge ind til synspunkter, holdninger og
dilemmaer, og således have mulighed for at høre begge sider af sagen.
Vores organisationer er enige om, at vi ønsker, at der kommer et nationalt klimamærke på
fødevarer som udarbejdes med regeringen for bordenden og baseres på anerkendte klimadata.
Disse aspekter fremgår også af vores fælles debatindlæg som blev bragt i Børsen i torsdags, og
som her vedlægges. Vores organisationer har derimod forskellig tilgang til, hvordan vi mere
konkret ser et nationalt klimamærke udformet og det er særligt disse perspektiver, som vi vil have
fokus på ved dette udvalgsmøde. Fx positivmærkning eller skala, på tværs af kategorier eller
indenfor kategorier, incitament for forbrugerne eller virksomhederne.
I er velkomne til at tage kontakt til mig, hvis I har brug for at vende dele af denne invitation. Ellers
ser vi frem til at høre jeres tilbagemelding.
På vegne af Anja Philip, formand, Forbrugerrådet Tænk og Leif Nielsen, Branchedirektør, DI
Fødevarer.
Venlig hilsen
Stine Vuholm, Fødevarepolitisk medarbejder, Forbrugerrådet Tænk