Erhvervsstyrelsen
(Sendes via mail)
København den 4. december 2020
3F Privat Service, Hotel og Restaurations bemærkninger til det af Erhvervs-
styrelsen fremsendte udkast til Evaluering af restaurationsloven
§ 27, jf. mail af 19. november 2020
Hermed fremsendes 3F Privat Service, Hotel og Restaurations kommentarer
til det af Erhvervsstyrelsen fremsendte udkast til evaluering af restaurations-
loven § 27, jf. mail af 19. november 2020.
3F Privat Service, Hotel og Restauration har desuden drøftet evalueringsudka-
stet med vores hovedorganisation FH, og bakker til fulde op om FH’s
bemærk-
ninger.
Indledningsvist skal det bemærkes, at 3F Privat Service, Hotel og Restauration
(3F PSHR) har forventet, at Folketingets beslutning om en evaluering af Re-
staurationslovens § 27 ville udmønte sig i en evalueringsrapport der kan leve
op til en række samfundsanalytiske (samfundsvidenskabelige) grundkrav,
herunder:
Validitet
–
dvs.: Er undersøgelsen egnet til at give viden om det man ønsker
undersøgt? Har man valgt den rigtige metode? Har man lavet den rette af-
grænsning af undersøgelsesfeltet (virksomhederne og de ansatte)?
Reliabilitet
–
Har man indsamlet de rigtige data? Kan man stole på de indsam-
lede data? Har man truffet den rette konklusion på baggrund af de data? Hvis
man gentog undersøgelsen, ville man så nå samme konklusion?
Generaliserbarhed
–
Hvis man har data fra en lille del af undersøgelsesfeltet,
kan resultatet så uden videre overføres til hele feltet?
Evalueringsrapportens indhold
I forhold til evalueringsrapportens behandling af følgende afsnit og underaf-
snit, foreligger der slet ingen data til belysning af hovedspørgsmålene: