Børne- og Undervisningsudvalget 2021-22
BUU Alm.del Bilag 168
Offentligt
2573917_0001.png
Syv nye, grønne retter
I Den Grønne Kødby, har vi til inspiration udviklet de første syv, kødfrie frokostretter, som
børnene faktisk godt kan lide og det er jo kun en begyndelse …
Blomkålsnuggets med ovnristede kar-
tofler og hjemmerørt estragonmayon-
naise.
Pastaskruer med en MSC tun og tomat-
sauce. Serveres med årstidens grønt.
En 'grøn' vaffel, lavet på havre, blomkål,
spinat, cheddar & æg. Serveres med
lækker dip af let tunmousse.
Rugsandwich med 'frikadelle'. Lavet på
dansk ærteprotein, æg, løg og kryd-
derier, smør, grønt og rødkål.
En sundere og sjovere version af kop-
nudler, på hvid miso, bouillon og tomat-
pure.
Vegetarisk lasagne bolognese lavet
på linser, grøntsager & bechamel.
1
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 168: Henvendelse af 11/5-22 fra Madvognen ApS om National plan for Grøn Skolemad
2573917_0002.png
Den flotte, danskproducerede Uhmm-
Box bruger vi som retur-madkasse når
der er pandemi eller når børnene skal
på tur.
En grøn version af den klassiske boller
i karry. Bollerne er lavet på dansk ærte-
protein med æg, løg og krydderier.
Serveres på ris med persilledrys og
ærter henover.
Spejdertallerkner og porcelæn
Når vi tilbyder skolemad i denne ordning, bruger vi ikke engangsemballage. Porcelænet eller
spejdertallerknerne, som børnene spiser af, bliver enten rengjort i samarbejde med køkkenet
eller klaret på skolen. Det kan være, at de større elever hjælper til, for så til gengæld at få et
tilskud til deres klassetur - det er både inkluderende og ansvarsskabende.
De samme retter i madkasse
2