Børne- og Undervisningsudvalget 2021-22
BUU Alm.del Bilag 135
Offentligt
2547895_0001.png
Kompetencemålsbeskrivelse
Flexuddannelsen
2022 - 2024
Beskrivelse af:
Fagområder
Undervisningsaktiviteter
Læringsmål niveau 1, 2 og 3
Volumen
Kompetencemål
for følgende uddannelser:
Detailmedarbejder…………………………………………………………………………………………………………………………. side 3
Lagermedarbejder………………………………………………………………………………………………………………………….. side 9
Gastromedarbejder………………………………………………………………………………………………………………………….side 15
Grøn servicemedarbejder…………………………………………………………………………………………………………………side 21
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0002.png
2
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0003.png
Detailmedarbejder
Fagområder:
1. Arbejdsmarkedsforhold og arbejdsmiljø (7 uger)
2. Virksomhedskendskab og arbejdspladskultur (10 uger)
3. Sortiment og butiksindretning (13 uger)
4. Vareopfyldning og kvalitetssikring (13 uger)
5. Kundeservice og kommunikation (11 uger)
6. Salgsklar butik (10 uger)
7. Emballagehåndtering (5 uger)
8. Butiksdrift og vareflow (9 uger)
9. Kassebetjening (2 uger)
3
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0004.png
Fagområde 1
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Arbejdsmarkedsforhold og arbejdsmiljø
(obligatorisk)
Eleven har kendskab til organisatoriske forhold på arbejdsmarkedet inden for branchen og kan henvende sig til rette sted i forbindelse
med utilfredsstillende arbejdsforhold.
Eleven kan anvende sin viden om sikker udførsel af daglige opgaver og forholde sig til eventuelle mangler.
Eleven undervises i rettigheder og pligter samt egne muligheder på arbejdsmarkedet. Der undervises desuden i ergonomiske og
sikkerhedsmæssigt korrekte teknikker i forbindelse med fysiske arbejdsopgaver samt forhold af betydning for det psykiske arbejdsmiljø.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til organisatoriske forhold på arbejdsmarkedet
anvende teknikker til sikker udførsel af daglige opgaver.
Eleven kan under vejledning:
vise kendskab til sine arbejdsmæssige rettigheder og pligter og handle derudfra
modtage en opgave og udføre den sikkerhedsmæssigt korrekt.
Eleven kan med adgang til vejledning:
vise forståelse for egne kompetencer, herunder resurser og begrænsninger, samt muligheder og rettigheder på arbejdsmarkedet
beherske udførslen af daglige opgaver sikkert for både sig selv, kolleger og kunder/gæster.
7 uger/175 timer
Fagområde 2
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Virksomhedskendskab og arbejdspladskultur
(obligatorisk)
Eleven har forståelse for virksomhedens værdier og kan forbinde disse til det daglige arbejde samt benytte sig af branchens
fagterminologi. Eleven har en forståelse for arbejdspladsens kultur og er bevidst om regler og rutiner samt om værdien af deltagelse i
arbejdsrelaterede og sociale sammenhænge. Eleven har kendskab til, at der er forskel på arbejdspladskultur på forskellige virksomheder.
Der undervises i virksomhedens værdier. Som en del af det daglige arbejde samarbejder og interagerer eleven med kolleger og
overordnede samt indgår i arbejdspladsens rutiner, såsom fælles frokost, møder mm. Eleven lærer herigennem om arbejdspladskultur,
herunder arbejdspladsens skrevne og uskrevne regler, sprogbrug og omgangsformer. Gennem 1-2 individuelle praktikker i anden
virksomhed erfarer eleven forskellige arbejdspladskulturer.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til virksomhedens værdier og branchens fagterminologi
vise begyndende kendskab til arbejdspladsens regler og rutiner, såvel arbejdsmæssigt som socialt.
Eleven kan under vejledning:
i et vist omfang benytte branchens fagterminologi og udvise forståelse for virksomhedens værdier
i et vist omfang følge arbejdspladsens regler og rutiner, såvel arbejdsmæssigt som socialt
Eleven kan med adgang til vejledning:
navigere i sociale sammenhænge på arbejdspladsen samt handle ud fra virksomhedens værdier
indgå aktivt i samarbejde med kolleger og søge hjælp hos disse efter behov
Eleven er gennem praktikker blevet mere bevidst om egne forventninger til en arbejdsplads
10 uger/250 timer
4
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0005.png
Fagområde 3
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Sortiment og butiksindretning
Eleven kan i en kendt butik eller varehus identificere og navngive de enkelte afdelinger og adspurgt give eksempler på, hvor de
forskellige varegrupper hører til.
Eleven deltager i praktisk arbejde i forskellige afdelinger, hvor faglærer og ansatte instruerer, vejleder og giver feedback. Derudover
teoretisk gennemgang af sortiment, butiksindretning og -inventar.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til forskellige afdelinger, butiksindretning og varegrupper.
Eleven kan under vejledning:
udvise kendskab til butiksindretning og inventar samt identificere og placere forskellige varer i udvalgte afdelinger
Eleven kan med adgang til vejledning:
identificere en konkret vare og placere den på sin rette plads i en specifik afdeling under hensyntagen til afdelingens indretning og
brug af inventarløsninger.
13 uger/325 timer
Fagområde 4
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Vareopfyldning og kvalitetssikring
(obligatorisk)
Eleven kan udføre vareopfyldning, oprydning og trimning, så butikken fremstår salgsklar.
Eleven kan identificere datovarer og varetage generel kvalitetssikring af vareudbuddet.
Eleven deltager i vareopfyldning og datokontrol i forskellige afdelinger.
Eleven undervises af faglærer i teorien bag vareopfyldning og kvalitetssikring.
Eleven kan under instruktion:
udføre vareopfyldning, trimning og oprydning.
Eleven kan under vejledning:
skelne datovarer samt defekte og mangelfulde varer og handle derpå ud fra butikkens retningslinjer.
Eleven kan med adgang til vejledning:
kontrollere holdbarhed og identificere defekte og mangelfulde varer
tage ansvar for vareopfyldning samt kvalitetssikring
13 uger/325 timer
5
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0006.png
Fagområde 5
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Fagområde 6
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Kundeservice og kommunikation
Eleven kender til forskellige servicetyper i en butik eller et varehus. Eleven kender til forskellige kundetyper og kan forholde sig
hensigtsmæssigt til kundehenvendelser. Herudover kan eleven demonstrere viden om betydningen af egen kommunikation og
fremtoning i forhold til kundeservice.
Eleverne indgår i daglige serviceopgaver i butikken under vejledning fra faglærer og ansatte.
Eleven undervises af faglærer i kundeservice, herunder betydningen af at fremstå velsoigneret, samt i nonverbal- og verbal kommunikation.
Eleven kan under instruktion:
vise forståelse for høflig og imødekommende kundebetjening
opsøge hjælp hos en kollega til at imødekomme en kundes forespørgsel
Eleven kan under vejledning:
udvise høflig og imødekommende kundebetjening, herunder være bevidst om betydningen af personlig fremtoning
udvise begyndende kendskab til kundetyper og forholde sig til det
Eleven kan med adgang til vejledning:
tage initiativ til at løse varierede kundeforespørgsler eller søge vejledning hos den rette kollega
udvise hensigtsmæssig fremtoning, stemmeføring og kropssprog i en given situation
udvise kendskab til forskellige kundetyper og servicere disse hensigtsmæssigt
11 uger/275 timer
Salgsklar butik
Eleven kan sikre, at områder i butikken fremstår præsentable og salgsklare, herunder vedligeholde eksponeringer samt rette eventuelle
fejl og mangler.
Eleven undervises i teorier bag korrekt vareplacering og -eksponering, og skal i det daglige arbejde med vedligehold af sortiment,
eksponeringer samt oprydning og ad hoc rengøring i butikken. Eleven undervises i betydningen af, at butikken/varehuset fremstår pæn og
ryddelig.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til, hvad der kendetegner en salgsklar butik.
Eleven kan under vejledning:
medvirke til at gøre butikken salgsklar og rette fejl og mangler for derigennem at sikre, at butikken fremstår pæn og ryddelig.
Eleven kan med adgang til vejledning:
identificere sammenhænge mellem en salgsklar butik, kundeservice og kundetilfredshed
udvise kendskab til teorien bag varernes placering og eksponering.
10 uger/250 timer
Volumen
6
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0007.png
Fagområde 7
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Emballagehåndtering
Eleven kan demonstrere forståelse af vigtigheden af korrekt affaldshåndtering og kan indgå aktivt i sortering og bortskaffelse af affald og
emballage. Eleven har derudover kendskab til virksomhedens fordele samt samfunds- og miljømæssigt ansvar i forbindelse med
bortskaffelse af affald.
Eleven undervises i og indgår som en del af de daglige rutiner i korrekt bortskaffelse og håndtering af affald og emballage. Eleven
undervises i vigtigheden af at renholde affaldsstationer for at undgå skadedyr, forurening mm.
Eleven kan under instruktion:
vise kendskab til de forskellige typer affald og hvordan de bortskaffes.
Eleven kan under vejledning:
håndtere affald og emballage, som genereres i det daglige arbejde
vise forståelse for vigtigheden af at holde affaldsstationer rene i forhold til skadedyr, forurening mm.
Eleven kan med adgang til vejledning:
håndtere bortskaffelse af affald og emballage korrekt
udvise kendskab til virksomhedens fordele ved at være miljø- og samfundsansvarlig i forbindelse med bortskaffelse af affald og
emballage.
5 uger/125 timer
Fagområde 8
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Butiksdrift og vareflow
Eleven har forståelse for butiksdrift og vareflow samt sammenhængen mellem salgsklar butik og omsætning. Herudover kan eleven
demonstrere kendskab til sammenhængen mellem funktionerne på lager og i butik.
Som en del af det daglige arbejde vil eleven blive præsenteret for forskellige lagerfunktioner samt betydningen af disse for at sikre et
korrekt vareflow. Der undervises i sammenhængen mellem elevens daglige opgaver og den overordnede drift af butikken, herunder
kampagner og sæsonvarer samt svind og vigtigheden af at minimere dette.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til opgaver, der skal udføres på lageret i forbindelse med salgsklar butik, bl.a. korrekt registrering af
varer, der skal smides ud.
Eleven under vejledning:
nedskrive varer, der ikke kan sælges til fuld pris i butikken
navigere rundt på butikkens lager og ved hjælp af data finde de varer, der skal bruges
Eleven kan med adgang til vejledning:
forklare betydningen af vareflow, svind m.m. og identificere sammenhængen mellem de daglige opgaver og butikkens drift.
udvise et korrekt handlemønster i forhold til defekte varer.
9 uger/225 timer
7
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0008.png
Fagområde 9
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Kassebetjening
Eleven kender til kasselinjens funktion og kan demonstrere kendskab til alternative betalingskasser som eks. scan-selv-kasser og Scan &
Betal. Eleven har opnået viden om den praktiske udførsel af en kassebetjening.
I det daglige arbejde får eleven kendskab til de betalingsmuligheder, der findes i samarbejdsvirksomheden. Desuden undervises der i
forskellige typer af betalingskasser. Eleven undervises i betjening af en kasse enten af faglærer, en medarbejder i butikken eller på et
kassekursus.
Eleven kan under instruktion:
vise kendskab til kasselinjens grundlæggende funktioner herunder nævne forskellige betalingsformer.
vise kendskab til andre typer af betalingskasser
Eleven kan under vejledning:
sammen med en kassemedarbejder gennemføre en betaling ved en kasse i butikken
Eleven kan med adgang til vejledning:
gennemføre en betaling ved en kasse i butikken, kantinen og/eller ved personaleudgangen.
2 uger/50 timer
8
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0009.png
Lagermedarbejder
Fagområder:
1. Arbejdsmarkedsforhold og arbejdsmiljø (7 uger)
2. Virksomhedskendskab og arbejdspladskultur (10 uger)
3. Sikkerhed og ergonomi (10 uger)
4. Varemodtagelse (17 uger)
5. Vareekspedition og vareforsendelse (18 uger)
6. Emballagehåndtering (9 uger)
7. Arbejdsredskaber (9 uger)
9
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0010.png
Fagområde 1
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Arbejdsmarkedsforhold og arbejdsmiljø
(obligatorisk)
Eleven har kendskab til organisatoriske forhold på arbejdsmarkedet inden for branchen og kan henvende sig til rette sted i forbindelse
med utilfredsstillende arbejdsforhold.
Eleven kan anvende sin viden om sikker udførsel af daglige opgaver og forholde sig til eventuelle mangler.
Eleven undervises i rettigheder og pligter samt egne muligheder på arbejdsmarkedet. Der undervises desuden i ergonomiske og
sikkerhedsmæssigt korrekte teknikker i forbindelse med fysiske arbejdsopgaver samt forhold af betydning for det psykiske arbejdsmiljø.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til organisatoriske forhold på arbejdsmarkedet
anvende teknikker til sikker udførsel af daglige opgaver.
Eleven kan under vejledning:
vise kendskab til sine arbejdsmæssige rettigheder og pligter og handle derudfra
modtage en opgave og udføre den sikkerhedsmæssigt korrekt.
Eleven kan med adgang til vejledning:
vise forståelse for egne kompetencer, herunder resurser og begrænsninger, samt muligheder og rettigheder på arbejdsmarkedet
beherske udførslen af daglige opgaver sikkert for både sig selv, kolleger og kunder/gæster.
7 uger/175 timer
Fagområde 2
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Virksomhedskendskab og arbejdspladskultur
(obligatorisk)
Eleven har forståelse for virksomhedens værdier og kan forbinde disse til det daglige arbejde samt benytte sig af branchens
fagterminologi. Eleven har en forståelse for arbejdspladsens kultur og er bevidst om regler og rutiner samt om værdien af deltagelse i
arbejdsrelaterede og sociale sammenhænge. Eleven har kendskab til, at der er forskel på arbejdspladskultur på forskellige virksomheder.
Der undervises i virksomhedens værdier. Som en del af det daglige arbejde samarbejder og interagerer eleven med kolleger og
overordnede samt indgår i arbejdspladsens rutiner, såsom fælles frokost, møder mm. Eleven lærer herigennem om arbejdspladskultur,
herunder arbejdspladsens skrevne og uskrevne regler, sprogbrug og omgangsformer. Gennem 1-2 individuelle praktikker i anden
virksomhed erfarer eleven forskellige arbejdspladskulturer.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til virksomhedens værdier og branchens fagterminologi
vise begyndende kendskab til arbejdspladsens regler og rutiner, såvel arbejdsmæssigt som socialt.
Eleven kan under vejledning:
i et vist omfang anvende branchens fagterminologi og udvise forståelse for virksomhedens værdier
i et vist omfang følge arbejdspladsens regler og rutiner, såvel arbejdsmæssigt som socialt
Eleven kan med adgang til vejledning:
navigere i sociale sammenhænge på arbejdspladsen samt handle ud fra virksomhedens værdier
indgå aktivt i samarbejde med kolleger og søge hjælp hos disse efter behov
Eleven er gennem praktikker blevet mere bevidst om egne forventninger til en arbejdsplads
10 uger/250 timer
10
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0011.png
Fagområde 3
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Sikkerhed og ergonomi
(obligatorisk)
Eleven kan tage medansvar for sikkerhed på arbejdspladsen og for ergonomisk korrekt udførelse af arbejdsopgaverne.
Eleven skal i det daglige arbejde undervises i og benytte sig af korrekte teknikker i forbindelse med fysiske arbejdsopgaver.
Desuden undervises der teoretisk i sikkerhed og ergonomi.
Eleven kan under instruktion:
udvise opmærksomhed og forståelse for sikkerhed ift. maskiner, færden og personligt udstyr.
udvise opmærksomhed på arbejdsstillinger, løft og belastning.
Eleven kan under vejledning:
udvise kendskab til og varetage sikkerhed ift. maskiner, færden og personligt udstyr
udvise forståelse for sammenhænge mellem ergonomi og arbejdsopgaver.
Eleven kan med adgang til vejledning:
vurdere og redegøre for sikkerhed på arbejdspladsen og handle derefter
udvise ergonomisk korrekthed under løsning af arbejdsopgaver.
10 uger/250 timer
Fagområde 4
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Varemodtagelse
Eleven kan tage ansvar for opgaveløsning og håndtering af modtagelse af varer indenfor et afgrænset område.
Eleven deltager i praktiske opgaver, herunder stregkoderegistrering, hvor en faglærer eller ansat instruerer, støtter og vejleder. Derudover
undervises der praktisk og teoretisk i varemodtagelse og varehåndtering.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende opmærksomhed på stregkoderegistrering og genkende varetyper samt almindelig forekommende håndtering af
disse
udvise kendskab til og i visse tilfælde medvirke til og foretage modtagelse af varer.
Eleven kan under vejledning:
modtage en opgave og udføre stregkoderegistrering
indgå aktivt i et samarbejde omkring modtagelse af varer
Eleven kan med adgang til vejledning:
vurdere, afgøre og håndtere modtagelse af varer samt foretage stregkoderegistrering
indgå aktivt og tage ansvar i et samarbejde omkring modtagelse af varer.
17 uger/425 timer
11
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0012.png
Fagområde 5
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Vareforsendelse og vareekspedition
Eleven kan inden for et afgrænset område vurdere, udføre og håndtere plukning og klargøring af varer.
Eleven kan tage ansvar for kundebetjening, herunder kan eleven modtage henvendelser fra en kunde og reagere ved enten selv at
afhjælpe kundens problem eller henvise til en kollega.
Eleven kan demonstrere viden om betydningen af egen kommunikation og fremtoning i forhold til kundeservice.
Eleven indgår i daglige opgaver omkring håndtering, plukning og klargøring af varer med faglærer, ansatte og kunder.
Eleven undervises i kundekontakt, herunder nonverbal og verbal kommunikation.
Eleven kan under instruktion:
medvirke ved plukning, håndtering og klargøring af varer til forsendelse eller udlevering til en anden afdeling
reagere hensigtsmæssigt på kundehenvendelser.
Eleven kan under vejledning:
modtage en opgave og indgå i et samarbejde omkring plukning, håndtering og klargøring af varer
imødekomme kundehenvendelser eller søge hjælp hos en kollega.
Eleven kan med adgang til vejledning:
vurdere og udføre plukning, håndtering og klargøring af varer
kan tage ansvar for kundebetjening.
18 uger/450 timer
Fagområde 6
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Emballagehåndtering
Eleven kan udføre miljøansvarlig emballagehåndtering samt vurdere, vælge og udføre opgaveløsning på området.
Eleven skal som en del af de daglige rutiner indgå aktivt i korrekt bortskaffelse og håndtering af affald og emballage. Eleven undervises i ISO
standarder samt korrekt emballagevalg inden for paller og papkasser samt håndtering af affald, herunder vigtigheden i at renholde
affaldsstationer for at undgå skadedyr, forurening mm.
Eleven kan under instruktion:
genkende og navngive emballagetyper med henblik på hensigtsmæssigt emballagevalg ved varehåndtering, affaldssortering og
bortskaffelse.
vise begyndende kendskab til ISO-standarder inden for paller og modul-papkasser
vise begyndende opmærksomhed på miljøhensyn.
Eleven kan under vejledning:
navngive ISO standarder inden for paller og modulpapkasser samt modtage, udføre og forstå sammenhænge i opgaveløsning på
området
udvise forståelse for miljøhensyn under emballagehåndtering.
Eleven kan med adgang til vejledning:
vælge og udføre opgaveløsningen på området inden for paller og modulpapkasser, herunder efter ISO-standarder
redegøre for og udføre miljømæssige hensyn, herunder virksomhedens fordele ved at udvise ansvarlighed i arbejdet med
sortering og bortskaffelse af emballage.
9 uger /225 timer
12
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0013.png
Fagområde 7
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Arbejdsredskaber
Eleven kan vurdere, vælge og anvende egnede arbejdsredskaber til et afgrænset område.
Praktisk gennemgang og undervisning i arbejdsredskabernes egenskaber, herunder palleløfter, sækkevogn og pallestabler. Derudover
undervises i korrekt valg og håndtering af arbejdsredskaber.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til de anvendte arbejdsredskaber og i begrænset omfang anvende arbejdsredskaber, som er tilknyttet
lageret.
Eleven kan under vejledning:
navngive, vurdere og anvende egnede arbejdsredskaber inden for afgrænsede opgaver på lageret.
Eleven kan med adgang til vejledning:
Vælge og anvende egnede arbejdsredskaber til en given opgave.
uger/225 timer
13
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0014.png
14
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0015.png
Gastromedarbejder
Fagområder:
1. Arbejdsmarkedsforhold og arbejdsmiljø (7 uger)
2. Virksomhedskendskab og arbejdspladskultur (10 uger)
3. Hygiejne (15 uger)
4. Grundtilberedning (20 uger)
5. Råvarekendskab (19 uger)
6. Gæstebetjening (4 uger)
7. Køkkenredskaber og fagterminologi (5 uger)
15
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0016.png
Fagområde 1
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Arbejdsmarkedsforhold og arbejdsmiljø
(obligatorisk)
Eleven har kendskab til organisatoriske forhold på arbejdsmarkedet inden for branchen og kan henvende sig til rette sted i forbindelse
med utilfredsstillende arbejdsforhold.
Eleven kan anvende sin viden om sikker udførsel af daglige opgaver og forholde sig til eventuelle mangler.
Eleven undervises i rettigheder og pligter samt egne muligheder på arbejdsmarkedet. Der undervises desuden i ergonomiske og
sikkerhedsmæssigt korrekte teknikker i forbindelse med fysiske arbejdsopgaver samt forhold af betydning for det psykiske arbejdsmiljø.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til organisatoriske forhold på arbejdsmarkedet
anvende teknikker til sikker udførsel af daglige opgaver.
Eleven kan under vejledning:
vise kendskab til sine arbejdsmæssige rettigheder og pligter og handle derudfra
modtage en opgave og udføre den sikkerhedsmæssigt korrekt.
Eleven kan med adgang til vejledning:
vise forståelse for egne kompetencer, herunder resurser og begrænsninger, samt muligheder og rettigheder på arbejdsmarkedet
beherske udførslen af daglige opgaver sikkert for både sig selv, kolleger og kunder/gæster.
7 uger /175 timer
Fagområde 2
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Virksomhedskendskab og arbejdspladskultur
(obligatorisk)
Eleven har forståelse for virksomhedens værdier og kan forbinde disse til det daglige arbejde samt benytte sig af branchens
fagterminologi. Eleven har en forståelse for arbejdspladsens kultur og er bevidst om regler og rutiner samt om værdien af deltagelse i
arbejdsrelaterede og sociale sammenhænge. Eleven har kendskab til, at der er forskel på arbejdspladskultur på forskellige virksomheder.
Der undervises i virksomhedens værdier. Som en del af det daglige arbejde samarbejder og interagerer eleven med kolleger og
overordnede samt indgår i arbejdspladsens rutiner, såsom fælles frokost, møder mm. Eleven lærer herigennem om arbejdspladskultur,
herunder arbejdspladsens skrevne og uskrevne regler, sprogbrug og omgangsformer. Gennem 1-2 individuelle praktikker i anden
virksomhed erfarer eleven forskellige arbejdspladskulturer.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til virksomhedens værdier og branchens fagterminologi
vise begyndende kendskab til arbejdspladsens regler og rutiner, såvel arbejdsmæssigt som socialt.
Eleven kan under vejledning:
i et vist omfang benytte branchens fagterminologi og udvise forståelse for virksomhedens værdier
i et vist omfang følge arbejdspladsens regler og rutiner, såvel arbejdsmæssigt som socialt
Eleven kan med adgang til vejledning:
navigere i sociale sammenhænge på arbejdspladsen samt handle ud fra virksomhedens værdier
indgå aktivt i samarbejde med kolleger og søge hjælp hos disse efter behov
Eleven er gennem praktikker blevet mere bevidst om egne forventninger til en arbejdsplads
10 uger/250 timer
16
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0017.png
Fagområde 3
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Hygiejne
(obligatorisk)
Eleven har viden om kravene indenfor fødevarehygiejne og kan ved tilberedning af simple retter efterleve gældende hygiejnekrav i
køkkenet, udføre rengøring og egenkontrol i køkkenet og varetage personlig hygiejne.
Eleven undervises og indgår i opgaver, der vedrører hygiejne, egenkontrol og rengøring. Eleven gennemgår under uddannelsen et
hygiejnekursus, der forbinder teori og praksis.
Eleven kan under instruktion:
Referere, hvad personlig hygiejne indebærer, og beskrive enkelte kritiske punkter ift. den personlige hygiejne
Udvise kendskab til kritiske punkter i forbindelse med tilberedning af fødevarer
Observere temperaturmåling og referere til kravene til enkelte af disse
Medvirke til rengøringsprocedurerne på arbejdspladsen.
Eleven kan under vejledning:
Vise forståelse for vigtigheden i at efterleve hygiejnekravene ved tilberedning af levnedsmidler
Redegøre for hvad personlig hygiejne indebærer og overholde gældende regler.
Varetage enkelte opgaver i forbindelse med egenkontrol, herunder temperaturmåling og rengøring.
Eleven kan med adgang til vejledning:
Efterleve de gældende hygiejnekrav ved tilberedning af simple retter
Sikre at den personlige hygiejne bliver overholdt
Redegøre for behandling af enkelte råvarer indenfor temperaturkontrol og tage medansvar for at overholde reglerne
Indgå i den daglige rengøring på arbejdspladsen.
15 uger/375 timer
Fagområde 4
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Grundtilberedning
Eleven har viden om grundtilberedningsmetoder og kan tilberede retter fra den daglige produktion. Eleven kan afgøre hvilken
tilberedningsmetode, der kan anvendes i en given opgave.
Eleven indgår i køkkenteamet og lære at tilberede retter i den daglige produktion. Eleven afprøver i praksis via den daglige produktion at
fremstille og anrette retter ved hjælp af enkelte grundtilberedningsmetoder.
Faglæreren tilrettelægger elevens læreproces som et samspil mellem sidemandsoplæring i køkkenet og læringsforløb udenfor køkkenet.
Eleven kan under instruktion:
Udvise kendskab til forskelle mellem det kolde og det varme køkken samt de forskellige arbejdsområder/afdelinger i et
produktionskøkken
Genkende og referere til de mest anvendte grundtilberedningsmetoder.
Eleven kan under vejledning:
Producere og anrette simple retter i den daglige produktion
Arbejde med de mest anvendte grundtilberedningsmetoder.
Eleven kan med adgang til vejledning:
Tilberede og anrette kendte retter fra den daglige produktion
Skelne mellem forskellige tilberedningsmetoder og give eksempler på anvendelse
Formidle eksempler på enkelte grundtilberedningsmetoder og deres anvendelse, samt benytte metoderne i en simpel opgave.
20 uger/500 timer
17
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0018.png
Fagområde 5
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Fagområde 6
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Råvarekendskab
Eleven har kendskab til de mest anvendte råvarer til madfremstilling, til forskellige råvaregrupper og til sæsonbestemte råvarer.
Eleven har viden om sensorik og kvalitet og kan tilberede og anrette simple retter under hensynstagen hertil.
Eleven undervises i råvaregrupper og sæsoner. Eleven kan klargøre, sammensætte og tilberede råvarer.
Eleven indgår i praksis og gennem sidemandsoplæring via den daglige produktion i arbejdet med sæsonens friske råvarer. Eleven undervises
i teori og i praksis om samspillet og identifikation af de fem grundsmage.
Eleven kan under instruktion:
identificere og udvise kendskab til enkelte råvarer fra den daglige produktion
udvise et begyndende kendskab til de 5 grundsmage.
Eleven kan under vejledning:
identificere og anvende råvarer, der anvendes i den daglige produktion
beskrive råvaregrupper og udvælge råvarer til en simpel opgave
udvise begyndende kendskab til at identificere smage i forhold til endelig smagssætning af simple retter.
Eleven kan med adgang til vejledning:
genkende og udvise forståelse for råvarer i sæson
i praksis anvende og sammensætte sæsonens råvarer
identificere og anvende de 5 grundsmage til smagssætning af simple retter.
19 uger7475 timer
Gæstebetjening
Eleven kan genkende arbejdsopgaver forbundet med kantine-, restaurant- eller caféområdet. Eleven kan foretage rutinemæssige
arbejdsopgaver og navigere indenfor kantine-, restaurant- eller caféområdet.
Eleven indgår i køkkenteamet og foretager i samarbejde med kollegaer arbejdsopgaver i forbindelse med kantine, restaurant eller café.
Faglæreren instruerer, støtter og vejleder eleven i forhold til professionel adfærd indenfor kantine-, restaurant- eller caféområdet.
Eleven stilles opgaver såsom opfyldning og afrydning i kantine-, restaurant- eller caféområdet, samt opgaver indenfor eksempelvis
mødeservice.
Eleven kan under instruktion:
udvise kendskab til opgaver i kantine-, restaurant- eller cafeområdet
vise begyndende opmærksomhed på at kunne navigere blandt gæster i kantine-, restaurant-eller caféområdet.
Eleven kan under vejledning:
modtage simple opgaver i forbindelse med opfyldning og afrydning i kantine-, restaurant- eller cafeområdet
navigere blandt gæster i kantine-, restaurant- eller caféområdet.
Eleven kan med adgang til vejledning:
varetage rutinemæssige opgaver i forbindelse med mødeservice, opfyldning og afrydning i kantine-, restaurant- eller
cafeområdet.
Navigere selvstændigt i kantine-, restaurant- eller caféområdet.
4 uger/100 timer
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
18
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0019.png
Fagområde 7
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Køkkenredskaber og fagterminologi
Eleven kan genkende og navngive køkkenmaskiner, køkkenredskaber og måleenheder og kan anvende dem i rutinemæssige opgaver.
Eleven kan anvende relevant fagterminologi samt benytte opskrifter.
Eleven arbejder med støtte i den daglige produktion og anvender herigennem køkkenmaskiner, køkkenredskaber, måleenheder og
opskrifter.
Eleven undervises af faglærer og ansatte i forhold til at tilegne sig relevant fagterminologi.
Eleven kan under instruktion:
vise kendskab til og navngive enkelte køkkenmaskiner og køkkenredskaber
udvise begyndende kendskab til måleenheder og opskrifter
udvise begyndende kendskab til fagterminologi indenfor køkkenområdet.
Eleven kan under vejledning:
foretage opmåling og afvejning ud fra simple genkendelige opskrifter
identificere gængse køkken- og måleredskaber.
have begyndende viden om sikker anvendeles af køkkenmaskiner.
identificere og anvende simpel fagterminologi i sin kommunikation i køkkenet.
Eleven kan med adgang til vejledning:
opmåle og afveje ingredienser i forbindelse med rutineprægede opgaver
navngive og anvende køkkenmaskiner og køkkenredskaber, der indgår i simple opskrifter og rutinemæssige arbejdsopgaver i
køkkenet
anvende relevant fagterminologi i rutinemæssige arbejdsopgaver.
5 uger/125 timer
19
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0020.png
20
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0021.png
Grøn servicemedarbejder
Fagområder:
1. Arbejdsmarkedsforhold og arbejdsmiljø (7 uger)
2. Virksomhedskendskab og arbejdspladskultur (9 uger)
3. Klippe, pleje og beskæring af hæk (15 uger)
4. Klippe og pleje af græs (8 uger)
5. Pleje af belægning og bede (21 uger)
6. Maskiner, redskaber og materialer (10 uger)
7. Vedligehold af udearealer (10 uger)
21
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0022.png
Fagområde 1
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Arbejdsmarkedsforhold og arbejdsmiljø
(obligatorisk)
Eleven har kendskab til organisatoriske forhold på arbejdsmarkedet inden for branchen og kan henvende sig til rette sted i forbindelse
med utilfredsstillende arbejdsforhold.
Eleven kan anvende sin viden om sikker udførsel af daglige opgaver og forholde sig til eventuelle mangler.
Eleven undervises i rettigheder
og pligter samt egne muligheder på arbejdsmarkedet. Der undervises desuden i ergonomiske og
sikkerhedsmæssigt korrekte teknikker i forbindelse med fysiske arbejdsopgaver samt forhold af betydning for det psykiske arbejdsmiljø.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til organisatoriske forhold på arbejdsmarkedet
anvende teknikker til sikker udførsel af daglige opgaver.
Eleven kan under vejledning:
vise kendskab til sine arbejdsmæssige rettigheder og pligter og handle derudfra
modtage en opgave og udføre den sikkerhedsmæssigt korrekt.
Eleven kan med adgang til vejledning:
vise forståelse for egne kompetencer, herunder resurser og begrænsninger, samt muligheder og rettigheder på arbejdsmarkedet
beherske udførslen af daglige opgaver sikkert for både sig selv, kolleger og kunder/gæster.
7 uger/175 timer
Fagområde 2
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Virksomhedskendskab og arbejdspladskultur
(obligatorisk)
Eleven har forståelse for virksomhedens værdier og kan forbinde disse til det daglige arbejde samt benytte sig af branchens
fagterminologi. Eleven har en forståelse for arbejdspladsens kultur og er bevidst om regler og rutiner samt om værdien af deltagelse i
arbejdsrelaterede og sociale sammenhænge. Eleven har kendskab til, at der er forskel på arbejdspladskultur på forskellige virksomheder.
Der undervises i virksomhedens værdier. Som en del af det daglige arbejde samarbejder og interagerer eleven med kolleger og
overordnede samt indgår i arbejdspladsens rutiner, såsom fælles frokost, møder mm. Eleven lærer herigennem om arbejdspladskultur,
herunder arbejdspladsens skrevne og uskrevne regler, sprogbrug og omgangsformer. Gennem 1-2 individuelle praktikker i anden
virksomhed erfarer eleven forskellige arbejdspladskulturer.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende kendskab til virksomhedens værdier og branchens fagterminologi
vise begyndende kendskab til arbejdspladsens regler og rutiner, såvel arbejdsmæssigt som socialt.
Eleven kan under vejledning:
i et vist omfang, benytte branchens fagterminologi og udvise forståelse for virksomhedens værdier
i et vist omfang følge arbejdspladsens regler og rutiner, såvel arbejdsmæssigt, som socialt
Eleven kan med adgang til vejledning:
navigere i sociale sammenhænge på arbejdspladsen samt handle ud fra virksomhedens værdier
indgå aktivt i samarbejde med kolleger og søge hjælp hos disse efter behov
Eleven er gennem praktikker blevet mere bevidst om egne forventninger til en arbejdsplads
9 uger/225 timer
22
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0023.png
Fagområde 3
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Klippe, pleje og beskæring af hæk
Eleven kan klippe, pleje og beskære hæk, herunder planlægge arbejdsgangen, vælge relevante redskaber samt anvende disse. Eleven
kan se forskel på ønsket og uønsket plantevækster, samt observere og reagere på planters sundhed.
Eleven undervises individuelt og på hold i at klippe, pleje og beskæring af hæk; herunder også undervisning i biodiversitet. Eleven bliver
undervist ud fra den enkeltes individuelle læringsstil. Gennem teoriundervisning, spil, observationer og samtaler opnår eleven viden om
plantekendskab og plantesundhed. Gennem samtaler både individuelt og på hold lærer eleven at danne sig et overblik over opgaven,
planlægge arbejdsgangen og vælge relevante redskaber. Når opgaven udføres, følger eleven med faglærer eller ansatte rundt på de
forskellige arealer og undervises gennem det praktiske arbejde med instruktion, støtte og vejledning herunder undervisning i
sikkerhedsregler, sikkerhed og anvendelse af relevante maskiner og redskaber, samt vedligehold før og efter brug. Eleven udfører
arbejdsprocessen gentagne gange, og der forgår løbende evaluering af mål.
Eleven kan under instruktion:
genkende, navngive og anvende enkelte redskaber og redegøre for deres anvendelsesmuligheder
udvise begyndende opmærksomhed på forskellige plantevækster og fjerne uønsket vækst.
Eleven kan under vejledning:
modtage en opgave og vælge redskaber, der skal benyttes i arbejdsgangen samt kan indgå aktivt i udførelsen af opgaven.
genkende plantevækster og fjerne uønsket vækst.
Eleven kan med adgang til vejledning:
vælge mellem kendte arbejdsredskaber og vurdere hvilke arbejdsredskaber, der skal bruges til en stillet opgave demonstrere,
hvordan opgaven kan udføres.
genkende abnormitet fra normalen og fjerne uønsket vækst.
15 uger/375 timer
Fagområde 4
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Klippe og pleje af græsareal
Eleven kan klippe og pleje græsarealer, herunder planlægge arbejdsgangen, vælge hvilke redskaber og maskiner, der skal bruges samt
anvende disse.
Eleven undervises i klippe og pleje af græsareal, som også indbefatter buskrydning og trimning af hegn samt undervisning i biodiversitet.
Eleven bliver undervist ud fra den enkeltes individuelle læringsstil. Gennem samtaler både individuelt og på hold lærer eleven at danne sig
et overblik over opgaven, planlægge arbejdsgangen og vælge relevante redskaber. Når opgaven udføres, følger eleven med faglærer eller
ansatte rundt på de forskellige arealer og undervises gennem det praktiske arbejde med instruktion, støtte og vejledning. herunder
undervisning i sikkerhedsregler, sikkerhed og anvendelse af relevante maskiner og redskaber, samt vedligehold før og efter brug. Eleven
udfører arbejdsprocessen gentagne gange, og der forgår løbende evaluering af mål.
Eleven kan under instruktion:
genkende og navngive enkelte af de redskaber og maskiner, hvis anvendelse, sikkerhedsforanstaltninger og vedligehold eleven er
introduceret til.
Eleven kan under vejledning:
modtage en opgave og afgøre, hvilke redskaber og maskiner, der skal benyttes
indgå aktivt i udførelse af opgaven.
Eleven kan med adgang til vejledning:
vælge, servicere og anvende redskaber og maskiner der benyttes til klippe og pleje af græsareal.
demonstrere sikkerhedsproceduren ved anvendelse af redskaber og maskiner samt planlægge og udføre opgaven.
8 uger/200 timer
23
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0024.png
Fagområde 5
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Pleje af belægning og bede
Eleven kan udføre pleje af fast belægning og bede, herunder vurdere ukrudtstrykket.
Eleven kan under vejledning beskære buske.
Eleven kan se forskel på ønsket og uønsket plantevækster, samt observere og reagere på planters sundhed.
Eleven undervises i at udføre pleje af fast belægning og bede, herunder at vurdere et ukrudtstrykke samt i beskæring af buske. Eleven
undervises også i biodiversitet. Eleven bliver undervist ud fra den enkeltes individuelle læringsstil. Gennem teoriundervisning, spil,
observationer og samtaler opnår eleven viden om plantekendskab og plantesundhed. Gennem samtaler både individuelt og på hold lærer
eleven at danne sig et overblik over opgaven, planlægge arbejdsgangen og vælge relevante redskaber. Når opgaven udføres, følger eleven
med faglærer eller ansatte rundt på de forskellige arealer og undervises gennem det praktiske arbejde med instruktion, støtte og
vejledning, herunder undervisning i sikkerhedsregler, sikkerhed og anvendelse af relevante maskiner og redskaber, samt vedligehold før og
efter brug. Eleven udfører arbejdsprocessen gentagende gange og der forgår løbende evaluering af mål.
Eleven kan under instruktion
udvise begyndende kendskab til forskellige belægningstyper.
udvise begyndende opmærksomhed på ukrudtstrykket og adspurgt informere om abnormitet fra normalen og fjerne uønsket
vækst
udvise begyndende kendskab til beskæring af buske samt indgå aktivt i udførelsen af en stillet opgave
Eleven kan under vejledning:
udvise kendskab til forskellige belægstyper og har begyndende forståelse for, at de kræver forskellig pleje.
observere et ukrudtstrykke og adspurgt informere om abnormitet fra normalen og fjerne uønsket vækst.
beskære buske
indgå aktivt i at planlægge, vælge, servicere og anvende et udvalg af relevante redskaber og maskiner.
Eleven kan med adgang til vejledning:
observere, vurdere og informere om et ukrudtstrykket på en belægning eller i en beplantning.
genkende abnormitet fra normalen og fjerne uønsket væk
indgå aktivt i planlægning og udførelse af en på stillet opgave; herunder udvælge, servicere og anvende et de kendte
redskaber/maskiner, der skal benyttes.
21 uger/525 timer
24
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0025.png
Fagområde 6
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Maskiner, redskaber og materialer
(obligatorisk)
Eleven kan anvende og udføre den daglige service, samt rengøre de maskiner eleven er undervist i at bruge, herunder demonstrere
sikkerhedsprocedurer og foranstaltninger ved anvendelse af maskinerne.
Eleven har viden om, hvilke maskiner på arbejdspladsen, eleven har kompetence og tilladelse til at betjene.
Eleven undervises i at anvende og udføre den daglige service, samt rengøre maskiner og redskaber. Eleven gennemfører et
undervisningskursus i sikkerhedsregler, sikkerhed og anvendelse af relevante maskiner og redskaber, samt vedligehold før og efter brug.
Gennem samtaler både individuelt og på hold lærer eleven at danne sig et overblik over opgaven, planlægge arbejdsgangen og vælge
relevante materialer, herunder hvilke maskiner eleven har kompetence og tilladelse til at betjene. Under oplæringen i brugen af
maskinerne, følger eleven med faglærer eller ansatte rundt på de forskellige arealer og undervises gennem det praktiske arbejde med
instruktion, støtte og vejledning. Eleven bliver undervist ud fra den enkeltes læringsstil, arbejdsprocessen gentages, og der forgår løbende
evaluering af mål.
Eleven kan under instruktion:
genkende, navngive og anvende relevante maskiner og redskaber.
udvise begyndende kendskab til, at der findes sikkerhedsregler og regler for anvendelse samt vedligehold før og efter brug.
anvende enkelte maskiner/redskaber.
Eleven kan under vejledning:
anvende og udføre almindelig dagligt vedligehold på enkelte maskiner og redskaber
Redegøre for sikkerhedsprocedurer omkring kendte maskiner og redskaber og kan overholde reglerne omkring brugen af disse.
Eleven kan med adgang til vejledning:
afgøre hvilke maskiner og redskaber, der kan benyttes i specifikke arbejdssituationer.
demonstrere sikkerhedsprocedurer og anvendelsesområder for disse maskiner og redskaber.
10 uger/250 timer
25
BUU, Alm.del - 2021-22 - Bilag 135: Materiale fra besøg hos en uddannelsesvirksomhed i Glad Fondens Flexuddannelse den 23/3-22
2547895_0026.png
Fagområde 7
Kompetencemål
Undervisningsaktivitet
Læringsmål niveau 1
Læringsmål niveau 2
Læringsmål niveau 3
Volumen
Vedligehold af udearealer
Eleven kan observere, vurdere og informere om affald på sin færden.
Eleven kan løse en stillet opgave indenfor renhold på et afgrænset område; herunder sortere affaldet efter gældende regler.
Eleven kan modtage og udføre simple opgaver i forbindelse med vinterarbejde, f.eks. snerydning og saltning eller vinterforanstaltninger
mod frost og sne.
Eleven undervises i at renholde et område; herunder i at sortere affald efter gældende regler. Elever undervises også i biodiversitet.
Desuden undervises i at udfører simple opgaver i forbindelse med vinterarbejde, f.eks. snerydning og saltning eller vinterforanstaltninger
mod frost og sne.
Eleven bliver undervist ud fra den enkeltes individuelle læringsstil. Gennem samtaler både individuelt og på hold lærer eleven at danne sig
et overblik over opgaven, planlægge arbejdsgangen og vælge relevante redskaber og materialer. Gennem teoriundervisning, spil,
observationer og samtaler opnår eleven viden om affaldssortering og vinterforanstaltninger mod frost og sne. Når opgaven udføres, følger
eleven med faglærer eller ansatte rundt på de forskellige arealer og undervises gennem det praktiske arbejde med instruktion, støtte og
vejledning, herunder undervisning i sikkerhedsregler, sikkerhed og anvendelse af relevante maskiner og redskaber, samt vedligehold før og
efter brug. Eleven udfører arbejdsprocessen gentagende gange, og der forgår løbende evaluering af mål.
Eleven kan under instruktion:
vise begyndende opmærksomhed på vigtigheden i at samle affald op og samle affald på sin færden
vise begyndende kendskab til at affald skal sorteres.
udvise kendskab til vinterarbejde, og sammen med faglærer og ansatte udfører lette opgaver.
Eleven kan under vejledning:
observere, vurdere og informere om affald på sin færden, og på eget initiativ indsamle affald.
udvise kendskab til affaldssortering og udføre affaldssortering korrekt.
deltage i enkle opgaver i forbindelse med vinterarbejde.
Eleven kan med adgang til vejledning:
renholde et område og håndtere korrekt affaldssortering.
indgå i arbejdsgange i forbindelse med vinterarbejde.
10 uger/250 timer
26