Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 13. januar 2021
Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeris besvarelse af spørgsmål nr. 1 til B 76, forslag til
folketingsbeslutning om at indføre en mærkningsordning for halalcertificeret
Kød, stillet den 14. dec. 2020 af Peter Seier Christensen (NB).
Spørgsmål nr. 1 til B 76
”Vil
ministeren arbejde for at indføre en mærkningsordning for halalcertificeret kød i EU?
Ministeren bedes begrunde sit svar?”
Svar
Der er ikke aktuelt forhandlinger i gang, hvor fremme af EU regulering af
mærkning med slagtemetode er muligt. Det bemærkes, at hvis Danmark
skulle arbejde for mærkning med slagtemetode, så vil det skulle fremmes
på bekostning af andre prioriteringer.
Så længe reguleringen af slagtemetoder i Danmark betyder, at lovlige
slagtemetoder sikrer et acceptabelt niveau for dyrevelfærd,
fødevaresikkerhed, næringsindhold samt kvaliteten af kødet, hvilket er de
forhold, jeg er ansvarlig for at regulere, som fødevareminister, så er
mærkning af kød med slagtemetoder efter min opfattelse overflødig.
Rasmus Prehn
/
Christina Rughede
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
•
Slotsholmsgade 12
•
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
•
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
•
•
www.mfvm.dk