Uddannelses- og Forskningsudvalget
Christiansborg
Ministeren
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
Tlf. nr.: 32 92 50 00
www.uvm.dk
CVR nr.: 20453044
Svar på spørgsmål 75 (Alm. del):
I brev af 1. december 2020 har udvalget efter ønske fra Katarina Am-
mitzbøll (KF) stillet mig følgende spørgsmål:
Spørgsmål 75:
Kan ministeren oplyse:
hvorfor der er så stort et frafald i hotel og restaurationsbranchen,
idet der i startede 42 elever og nu er ca. 16 tilbage,
om man tilgodeser de elever, som har brug for faglig støtte f.eks.
ved at sikre, at lektiecafeer afholdes udenfor timerne,
om nogle elever er blevet bedt om at forlade skolen,
hvad gør skolen for at hjælpe elever videre, hvis de ønsker en anden
vej?
Svar:
Da det ikke fremgår, om spørgeren tænker på en konkret uddannelse
inden for hotel- og restaurationsbranchen, eller om der spørges til en
bestemt skole, svares der nedenfor generelt på spørgsmålet.
Der er primært tre uddannelser inden for hotel- og restaurationsbran-
chen: Tjener, gastronom og receptionist. Efter grundforløbet starter ele-
verne i en læreplads og overgår dermed til hovedforløbet. De tre uddan-
nelser udbydes i alt på 33 skoler.
Børne- og Undervisningsministeriet kan ikke genkende de tal for antal
elever i hotel og restaurationsbranchen, som nævnes i spørgsmålet. Alene
i august 2020 startede der på grundforløbets 2. del ca. 470 elever på ga-
stronomuddannelsen, knap 60 elever på receptionistuddannelsen og 70
elever på tjeneruddannelsen. Ministeriet har på nuværende tidspunkt ikke
data for, hvor mange af disse elever, der er faldet fra. Såfremt frafaldet er
det samme som for de elever, der startede grundforløbet på disse uddan-
nelser i 2019, vil omkring 18-20 procent være faldet fra uddannelserne
efter 3 måneder, heraf vil nogle have skiftet til en anden uddannelse.
15. december 2020
Sags nr.:20/23753